Kosárlabda

2024.08.30. 15:26

Veszprémből és Szolnokról is igazolt az Eszterházy SC

Egy távozóról és három új játékos érkezéséről adott hírt az Eszterházy SC férfi csapata, amely szeptember 28-án a Veszprém KK vendégeként kezdi a NB I/B Zöld-csoportjának 2024/25-ös küzdelmeit.

Sike Károly

Rékasi Bojta Bendegúz (a labdával) magasabb osztályban próbál szerencsét

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az első két felkészülési mérkőzését, a csoportellenfél Tiszaújvárosi Phoenix KK és az egy osztállyal fentebb játszó MEAFC elleni talákozót egyaránt elveszítette az Eszterházy SC. Klepej Roland edző úgy fogalmazott: a nyitányt jelentő újvárosiak elleni találkozó eredményét nem tekintik mérvadónak, ugyanis különböző okok miatt ekkor, több játékosa sem tudott pályára lépni.
– A Miskolc elleni mérkőzésnek már nagyobb reményekkel vágtunk neki, de sajnos a betegséggel bajlódó Szicsák Bence korai kiválása itt is okozott némi fejtörést – fogalmazott a hathetes felkészülést vezénylő Klepej Roland. – Ettől függetlenül a mérkőzés sebességével, iramával elégedett voltam, a srácok megfelelő fizikai állapotban vannak. Igyekeztünk azokat a hibákat kijavítani, ami a Tiszaújváros ellen rendre előfordult. A későbbiekben a védekezés hatékonyságát, az egységes gondolkodást kell kialakítani, hiszen az új játékosok egyelőre az előző klubjukból hozott saját elképzeléseiket alkalmazzák.

Három csapat alkotja a mezőnyt a Dobó-kupán
Két héttel a bajnoki nyitányt megelőzően, szeptember 14-én rendezik a Leányka úti csarnokban az immár hagyományos Dobó-kupa felkészülési tornát. A házigazda Eszterházy SC a csoportellenfél Százhalombattai KSE gárdájával és az NB II. legutóbbi bajnokával, a Honvéd Ludovika együttesével tart közös gyakorlást.

A játékoskeretet érintő változásokról a szakember elmondta: egy távozó mellett három új kosárlabdázó érkezett.

– Rékasi Bojta Bendegúz elfogadta az NB I/B Piros-csoportjában szereplő Salgótarjáni KSE invitálását – osztotta meg Klepej Roland. – Ettől függetlenül a tanulmányait továbbra is az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen folytatja, szóval a MEFOB mérkőzéseken továbbra is számíthatunk rá.

 Az ő posztjára érkezett Veszprémből a székesfehérvári nevelésű Takács Erik, aki Kecskeméten első osztályú tapasztalatokat is szerzett. Gaál Bencet a csoportellenfél Százhalombattától igazoltuk. Ő többé-kevésbé Máté Balázst helyettesítheti, aki ugyan nem búcsúzott el tőlünk, de háttérbe vonul. Ha bármi aggodalomra okot adó történés jön a a csapat életébe, akkor Balázs továbbra is a rendelkezésünkre áll. A fiatalok közé tartozik Molnár Bálint, aki Szolnokról érkezett hozzánk, illetve a saját utánpótlásból Bolla Norbert és Vágner Áron lépett feljebb. Jelenleg 16-17 fős állománnyal dolgozom.

A Zöld-csoport a tavalyi 14 után idén 12 együttes – Agrofeed UNI Győr, Nagykőrösi Sólymok KE, PTE-PEAC, Budafok, Békéscsabai KK, Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK, Dunaharaszti MTK, Vásárhelyi Kosársuli, Veszprém KK, Eszterházy SC, Százhalombattai KSE, SMAFC 1860 Soproni Egyetem – szerepel. Az alapszakaszt követően a legjobb nyolc csapat kerül a felsőházi rájátszásban, míg a 9–12. helyezettek a kiesés elkerüléséért küzdhetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában