Kézilabda

2024.09.13. 20:44

Az ETO klasszisait nem sikerült féken tartani az egrieknek

Színültig megtelt a Kemény Ferenc Sportcsarnok az egriek idei első hazai bajnoki mérkőzésére. A házigazdák játéka azonban nem adott okot az ünneplésre, az újonc győriek klasszis játékosaik kiváló teljesítményének köszönhetően magabiztos győzelemmel távoztak.

Sike Károly

Az egri Nikola Arszenicsék (a labdával) kilencgólos vereséggel zártak

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A férfi NB I. 2. fordulójának mérkőzésén:

EGER–ETO UNIVERSITY HANBALL TEAM 26–35 (15–16)
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, 875 néző. V: Nagy F., Túróczy J.
EGER: Ágoston – Lezák, Sarak 3, Kiss G., ZENNADI 6, Jadegari 1, Arszenics 2. Csere: Marczika (kapus), Bőti 1, Szöllősi O. 2, Tóvizi 3, Maracskó 2, SZÁVA 5, Czabula 1 (1), Tóth K. Edző: Tóth Edmond
ETO: Pásztor I. – Dörnyei 2, BALOGH ZS. 10 (6), BOMBAC 3, VILOVSZKI 2, BOZOVICS 7, Hári 2. Csere: Bősz (kapus), Dely M. 2, Pieczonka, Vajda 3, Koncz, Fazekas M., Lang 1, Gerdán, Laurinyecz 3. Edző: Kilvinger Bálint

AZ EREDMÉNY ALAKULÁSA. 6. perc: 3–5, 12. p.: 6–7, 18. p.: 7–10, 24. p.: 12–13, 36. p.: 17–20, 42. p.: 19–24, 48. p.: 22–29, 54. p.: 23–32.
KIÁLLÍTÁSOK: 4, ill. 8 perc.
HÉTMÉTERESEK: 2/1, ill. 6/6.
A hatvan perc során egyszer sem vezetett az egri gárda, de a második félidőben nyílt ki igazán az olló. A győriek átlövői közül Balogh Zsolt és Milos Bozovics együtt 17 találatot jegyzett, Dean Bombac tanári módon vezényelt, Uros Vilovszki pedig a két gólja mellett a védelem vezérének számított. Ezzel szemben egri oldalon mindössze Abdeldjalil Zennadi és Száva Máté gólerős játéka érdemel említést.
Kiegyenlített első félidőt követően a szünet után fokozatosan növelte előnyét a Rába-parti gárda. A 40. percben öt, az 54. percben tízgólos különbség (23–33) szerepelt az eredményjelzőn. A hajrában már teljesen hitehagyottá vált egri gárdát láthatott a közönség. Beszédes statisztikai adat, hogy a vendégek 42 támadásból 35 gólt szereztek, míg a hazaiak 49-ből mindössze 26-ot.
Az Eger harnadik bajnoki mérkőzését is elveszítette, míg a győriek két meccs után négy ponttal állnak a tabellán.

TÓTH EDMOND: – Nagyon szégyellem magam. Ilyen nagy különbségű vereséget emberemlékezet óta nem szenvedtünk el hazai pályán. Az első félidőben kiegyenlített küzdelem zajlott, de a másodikban már nem tudtunk reagálni a vendégek lépéseire. Talán az új játékosok még nem érzik át, hogy ezen a pályán sokkal nagyobb szívvel kell játszani.
KILVINGER BÁLINT: – Az eredmény nem a valós erőviszonyokat tükrözi. A második félidőben sikerült olyan előnyt kialakítani, ami nyugalmat adott a csapatnak. A beálló körüli védekezést jól megoldottuk, ennek fontos szerepe volt a győzelemben. Nagyon nehéz pályán sikerült nyerni, amire joggal lehetünk büszkék.
KÖVETKEZIK: PLER-Budapest–Eger, szeptember 20., péntek, 18.00.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában