Kézilabda

2024.09.12. 19:19

Hangolnak az egriek, pénteken érkezik az ETO

Az NB I.-es újonc győrieket fogadja a 2024/25-ös szezon első hazai bajnoki mérkőzésen az egri gárda. A nyáron klasszis játékosokkal erősített Rába-parti együttessel szemben az idei első pontok reményében lépnek pályára Kiss Gergőék.

Sike Károly

Csurgó után hazai pályán az egri gárda

Forrás: Bók Tamás/handballeger.hu

A férfi NB I. 2. fordulójának mérkőzése:

EGER–ETO UNIVERSITY HANDBALL TEAM
Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok, péntek, 18.00. V.: Nagy F., Túróczy J.
Az utolsó negyedórában kis híján ledolgozva hatgólos hátrányát közel állt a pontszerzéshez az egri gárda Csurgón, miközben olyan erényeket csillogtatott, amelyekre hatalmas szükség lesz az előttünk álló szezonban. A nyitányt jelentő tizennyolc gólos szegedi vereséget követően Somogyban már kétségkívül másik arcát mutatta a vármegyeszékhelyi csapat, s a szakmai stáb abban bízik, hogy a fejlődés töretlen marad. A győrieket az első bajnoki pontok megszerzésének reményében fogadják Kiss Gergőék.

– Beleállunk a mérkőzésbe úgy, ahogy hazai pályán illik, miközben bízom benne, hogy a szurkolóktól is megkapjuk a kellő támogatást – fogalmazott az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Igyekeztünk alaposan felkészülni a vendégek erősségeiből, a kulcsjátékosok semlegesítése lehet a siker egyik záloga. A védelmünket stabilan kell tartani, ami hozhatja magával a jó támadójátékot. A Budakalász elleni győzelem után tele önbizalommal érkezhetnek Egerbe a győriek, ahol bizton állíthatom, hogy sikerre éhes, lelkes csapat vár rájuk.

A győriek az ezüstérmes Veszprém Handball Academy U21-es csapatával szemben hétpontos előnnyel nyerték a 2023/24-es NB I/B-s küzdelmeket, majd olyan erősítésbe kezdtek, ami kuriózumnak számít egy újonc csapat életében. Ennek eredményeképp mások mellett immár a Rába-parti gárdát erősíti a párizsi olimpiát is megjárt szlovén válogatott világklasszis irányítója, Dean Bombac, a montenegrói nemzeti csapat balátlövője, Milos Bozovics, továbbá a magyar válogatott korábbi kiválóságai közül a jobbátlövő Balogh Zsolt és a beálló Uros Vilovszki is. A szakmai munkát a korábban hosszú évekig Komlón tevékenykedett Kilvinger Bálint irányítja. Az új játékosok már a CYEB-Budakalász elleni szezonnyitón is ízelítőt adtak a tudásukból: az ETO az utolsó hét percben 7–0-s szériával harcolta ki a 31–30-as győzelmet úgy, hogy az egész mérkőzést tekintve Bombac 10, Balogh 8, Bozovics 5 gólt szerzett.

A forduló további menetrendje

SZEPTEMBER 13., PÉNTEK
18.30: MOL Tatabánya KC–NEKA
SZEPTEMBER 14., SZOMBAT
17.00: CYEB-Budakalász–PLER-Budapest
18.00: Dabas KC–OTP Bank-Pick Szeged
18.00: HE-DO B. Braun Gyöngyös–Csurgói KK
18.00: Carbonex-Komló–FTC-Green Collect
SZEPTEMBER 15., VASÁRNAP
18.00: Balatonfüredi KSE–Veszprém HC

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában