Kosárlabda

Tegnap, 11:49

Egri ezüstérem a Dobó-kupáért kiírt Széles-Kovács Gyula-emléktornán

A százszázalékos teljesítménnyel záró Százhalombattai KSE csapatának sikerével zárult a Dobó-kupáért kiírt Széles-Kovács Gyula-emléktorna Egerben. A bajnoki felkészülés jegyében három csapat mérkőzött a Leányka úton.

Sike Károly

Az Eszterházy SC játékosai (a labdával) elkezdik a finomhangolást a bajnoki rajtra

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Az NB I/B-ben szereplő Eszterházy SC a csoportellenfél Százhalombattai KSE gárdájával és az NB II. legutóbbi bajnokával, a Honvéd Ludovika együttesével tartott közös gyakorlást. A körmérkőzéseket követően az egyetemisták egy győzelemmel és egy vereséggel zártak, ami második helyezést jelentett Szicsák Bencéék számára.

– Az alacsonyabb osztályú Honvéd ellen közepes teljesítménnyel nyertünk, míg a bajnokságban az érmes helyekért versenybe szálló battaiak ellen a vereség ellenére is elégedett voltam a játékosok hozáállásával. A jövő heti bajnoki rajtig igyekszünk véglegesíteni és stabilizálni a csapatjátékot – fogalmazott az egriek edzője, Klepej Roland.

Az NB I/B Zöld-csoportjában a tavalyi 14 után idén 12 együttes – Agrofeed UNI Győr, Nagykőrösi Sólymok KE, PTE-PEAC, Budafok, Békéscsabai KK, Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK, Dunaharaszti MTK, Vásárhelyi Kosársuli, Veszprém KK, Eszterházy SC, Százhalombattai KSE, SMAFC 1860 Soproni Egyetem – szerepel. Az alapszakaszt követően a legjobb nyolc csapat kerül a felsőházi rájátszásban, míg a 9–12. helyezettek a kiesés elkerüléséért küzdhetnek.
Az Eszterházy SC a szeptember 28-i nyitányon a Veszprém KK csapatához látogat.

Eredmények

Honvéd-Ludovika–Eszterházy SC 66–77
Százhalombattai KSE–Honvéd-Ludovika 93–62
Eszterházy SC–Százhalombattai KSE 72–80

A Dobó-kupa, egyben Széles-Kovács Gyula-emléktorna végeredménye

1. Százhalombattai KSE
2. Eszterházy SC
3. Honvéd-Ludovika 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában