Fallabda

2 órája

Egri Squash SE: Kun Krisztina nemzetközi versenyt nyert

Az U13-as leány kategóriában az Egri Squash SE versenyzője, Kun Krisztina végzett az élen a Slovak Junior Open elnevezésű nyílt, korosztályos nemzetközi viadalon.

Bódi Csaba

Kun Krisztina (középen) meggyőző fölénnyel hódította el a győztesnek járó serleget

Forrás: Egri Squash SE

Az European Squash Federation (ESF) pozsonyi viadalán 12 magyar fiatal vett részt, közülük Kun Krisztina és Kosztyu Alex aranyérmesként zárt, Dévényi Flóra és Németh Nándor második helyen végzett, míg Kárai Botond bronzérmet vehetett át.

– A csoportkörben cseh (11–0, 11–2, 11–2), majd szlovák versenyzővel szemben (11–1, 11–1, 11–1) sikerült felülkerekedni, így a döntőbe jutottam – mondta az U13-as leányoknál aranyérmes Kun Krisztina.

– A fináléban lengyel riválissal talákoztam, akit magabiztos, szép játékkal tudtam felülmúlni (11–4, 11–5, 11–5). Elégedett vagyok a játékommal, nagyon jól éreztem magam. Boldog vagyok, hogy végre sikerült megszereznem életem első nemzetközi aranyérmét. Innentől még nagyobb lendülettel folytatom az edzéseket, haladok tovább a célom felé.

Kun Krisztina következő megméretésének októberben a Hungarian Junior Open számít.

Vida Benjamin (jobbra) sokat tanult a szlovákiai versenyen
Forrás: Egri Squash SE

Gulyás István edző másik tanítványaként Vida Benjamin saját korosztállyal feljebb, az U19-es mezőnyben végzett a 4. helyen.

– A további versenytapasztalat-szerzés miatt indultam a rutinosabb játékosok között – fogalmazott a 2008-as születésű Vida Benjamin. 

– Szlovák, majd szlovén fiúval játszottam az elején, akiken túljutva a harmadik mérkőzés már sokkal keményebb volt az előzőektől. Cseh ellenfelem fizikálisan és mentálisan is erős volt, végül ő nyerte a tornát. Nagyon jó tanuló meccs volt ez számomra, ami jól mutatta, mi az, amiben még jelentősen kell fejlődnöm. Utolsó meccsemet Kárai Botond barátommal játszottam, aki sajnos most jobbnak bizonyult. Összességében elégedett vagyok a Pozsonban nyújtott teljesítményemmel, de azt is látom, mire kell odafigyelnem a jövőben. Ami biztos, edzeni és edzeni kell, hogy a kitűzött céljaim megvalósuljanak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában