Labdarúgás

2024.09.14. 18:24

FC Hatvan: a születésnapos elnök szorosabb végeredményben bízott

NB I.-es vendégével szemben szenvedett négygólos vereséget a Mol Magyar Kupa 3. fordulójában az FC Hatvan csapata. A legjobb 32 közé a Zalaegerszegi TE lépett.

Füzesi Bálint

A hatvaniak (kékben) védelmét négyszer törték fel a zalaiak

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Élvonalbeli ellenfél jutott a Magyar Kupában az NB III.-as FC Hatvannak, mégpedig a 2023-ban kupát nyerő ZTE FC. A Zagyva-partiak szakvezetője, a szerb Zoran Szpisljak 2017-ben dolgozott a zalaiak vezetőedzőjeként, ezért a kupameccs számára igazán pikáns volt. A mérkőzés előtt ünnepélyes keretek között a pályán köszöntötték 57. születésnapja alkalmából Ofella Zoltánt, az FC Hatvan elnökét. 

Ofella Zoltán meglepték a meccs előtt
Forrás: Füzesi Bálint/Heol.hu

A hatvani csapat azonban nagyon rosszul kezdte a mérkőzést, a 3. percben a kapus, Menczeles Iván rosszul futott ki kapujából, a labda helyett a fejelni igyekvő Szendrei Norbert fejét találta el a tizenhatoson belül, így a vendégek büntetőhöz jutottak, amelyet Mim Gergely kíméletlenül lőtt a jobb felső sarokba. 

Hét perc elteltével a nigériai Jack Ipalibo tolt egyet a labdán, majd 22 méterről óriási gólt „ragasztott” a léc alá. 

A félidő hátralévő részében a hatvaniak igyekeztek felvenni a ritmust, amely kissé nehezen sikerült, s a 40. percben gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás kérdése: Mim baloldali beadását Dénes Csanád a rövid saroknál a lécre fejelte, de a kipattanót Fucak a bal sarokba passzolta. A Hatvan az első félidőben gyakorlatilag csak a védekezéssel törődött. 

A szünet után Kitl Krisztián révén végre egy kapura menő lövésig eljutott Zoran Szpisljak együttese, igaz, a próbálkozást Szendrei blokkolta. A zalaiak viszont nem lassítottak, a csereként beállt Sajbán Máté először lesgólig jutott, majd egy érvényes találatot is szerzett. A 81. percben Karácsony előreívelt labdáját Bartos fejelte szép mozdulattal kapura, de Németh könnyedén védett, a lefújás előtt pedig Szendrei lőtt a lécre. A játék képe alapján akár több góllal is nyerhetett volna a zalai gárda a szervezetten játszó, de kapura kevés veszélyt jelentő Zagyva-partiak ellen. Ofella Zoltán születésnapján talán szorosabb végeredményben bízott…

Az eredmény nem a hazai "kisdobosokon" múlott
Forrás:  Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Mester(i) mondatok 

ZORAN SZPISLJAK: – Mindent megtettünk, hogy megnehezítsük a Zalaegerszeg dolgát. Úgy érzem, hogy karakteres futballal rukkoltunk ki, és mindenki megmutatta, hogy mit tud. Ha képesek vagyunk így játszani, akkor pozitív jövőre lehet számítani – ebből a meccsből erőt kell merítenünk! 
MÁRTON GÁBOR: – Nyilván az volt az elvárás, hogy jussunk tovább, ezt maximálisan teljesítettük. Jól játszottunk, örülünk az eredménynek, s annak is, hogy az újoncok góllal debütáltak. A Hatvan kulturált futballra törekedett, s nem „bunkerfocit” mutatott be.

A mérkőzés jegyzőkönyve

A Mol Magyar Kupa 3. fordulójában:
FC HATVAN–ZTE FC 0–4 (0–3) 
Hatvan, Népkerti Sporttelep, 600 néző. V.: Zimmermann Márió (Horváth R., Márkus P.)
HATVAN: Menczeles – Nathaniel (Herrich, 80.), Nagy Zs., Szabó Sz., Karácsony – Mundi (Zsuppán, 62.) – Polgár P. (Retter, 62.), Czibolya, Kitl K. (Vince A., 71.), Dinka K. – Burzi (Bartos, 62.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak. 
ZTE: Németh E. – Szendrei N., Evangelu, Várkonyi B. (Nyíri, a szünetben), Medgyes S. – Szankovics (Cubrilo, 73.), Ipalibo (Spoljaric, 73.) – Fucak (Sajbán Máté, 58.), Kiss B., Mim – Dénes Cs. (Vogyicska B., 78.). Vezetőedző: Márton Gábor.
GÓL: Mim (11-esből, 0–1) a 4., Ipalibo (0–2) a 10., Fucak (0–3) a 40., Sajbán Máté (0–4) a 64. percben 
JÓK: Menczeles, Nagy Zs., Nathaniel, Mundi, Dinka, ill. Ipalibo, Szendrei N., Fucak, Sajbán Máté, Mim, Szankovics

„A tisztes helytállás azért megvolt”

– Megható volt a születésnapi ünnepség a meccs elején, amely meglepetés volt számomra, mert nem tudtam róla! Egyértelmű volt a magasabb osztályú ZTE sikere. Kicsit többet vártam a csapattól, mégpedig azt, hogy megszorítjuk a zalaiakat – ez nem sikerült, de a tisztes helytállás azért megvolt – mondta Ofella Zoltán klubelnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában