Labdarúgás

2024.09.08. 17:54

Füzesabonyi SC-Erőss út: a DEAC ellen a szépítés sikerült, de a pontszerzés nem

A szoros eredmény összejött, de a hazai pontszerzés elmaradt NB III. Északkeleti csoportjának 7. fordulójában, ahol az immár hét mérkőzésből hetet megnyert DEAC volt az újonc füzesabonyiak vendége.

Bódi Csaba

Jeney Gyula (kék felsőben) az ivószünetben is tüzelte a hazaiakat

Forrás: Bódi Csaba/Heves Megyei Hírlap

Hazai közönség előtt a százszázalékos teljesítménnyel éllovas DEAC ellen mutatkozott be a kispadon az FSC új edzője. Jeney Gyula a sárga-kékek trénereként egy héttel korábban, a Nyíregyháza Spartacus II. elleni 1–0-s győzelem során tette le a névjegyét. Öt vereség után így a szabolcsi újonccal szemben szakadt meg az abonyiak vereségsorozata, akik abban bíztak, hogy debreceniek ellen sem törik meg a lendület. 

Ehhez képest a szeptemberi hőségben már a 2. percben jött a hidegzuhany. 

Az egyetemisták csapatkapitánya, Sándor Tamás találta meg utat ahhoz, hogy a labda a kapuban kössön ki (0–1). A szerencsének nagy szerep jutott a találatban, azonban ettől is váratlanabb volt a DEAC második gólja... A 18. percben Lénárt Gergő a bal oldalról beadásra szánt el magát, ám a labda lecsúszott a lábáról és a bal felső sarokba hullott (0–2). A válasz viszont nem sokat váratott magára, a 21. percen ugyanis jobb oldali beadás után Nagy Gergely szép mozdulattal fejelte a játékszert a kapu jobb oldalába (1–2). Az FSC később akár egyenlíthetett is volna, de Nagy Gergely beadását Nagy Milán két méterről fölé fejelte.

A kispadról érkező Nyugi, foci! tanács szellemében a házigazdák nagy elszántsággal vetették magukat a küzdelembe a szünet után is.

Az 51. percben – szintén Nagy Gergely beívelése után – Orosz Marcell ugyancsak fejjel veszélyeztetett, ám az ötméteres csúsztatás Tóth Dániel ölében kötött ki.  A vendégek magabiztosságát nem sikerült megtörni, előnyük birtokában a debreceniek nem mindenáron törekedtek újabb gólra, míg a hazaiak – noha cserékkel frissítettek – elmaradtak a megújulástól.  Így a papírforma érvényesült: a listavezető az újonc otthonában begyűjtötte a három pontot, az FSC-nek csekély vigaszként annyi jutott, hogy utolsó helyen állóként végig pariban voltak az éllovassal szemben.

JENEY GYULA: – Nagyon sajnálom a játékosokat, miközben kicsit korholom is őket, mert olyan csapatokkal játszunk ebben az osztályban, amelyek szinte helyzet nélkül képesek gólokat rúgni, ráadásul, most ezúttal ajándékoztuk nekik kínálkozó lehetőségeket. Mi szereztünk egy szép gól és sokat tettünk azért, hogy a meccset döntetlenre mentsük, de olyan ellenféllel játszottunk, amelyiknek most minden sikerül. Sokkal több van a csapatban, keményen melózni fogunk, és biztos vagyok benne, hogy megfordul a szerencsefaktor.  

URBIN PÉTER: – Nem játszottunk igazán jól, ezzel együtt korán jöttek a gólok, viszont sajnos ezt nem tudtuk meglovagolni. A második félidő már az eredmény tartásáról szólt, amivel elégedett vagyok. Az ilyen meccseket is meg kell nyerni és ez most sikerült.

A mérkőzés jegyzőkönyve

FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT–DEAC 1–2 (1–2) 
Füzesabony, 300 néző. V.: Sándor Csaba (Dobos, Pálinkás).
FSC: Slakta – Bocsi, Németh A., Orosz, Nagy Á. (Hajnal, 81.) – Oláh B., Oláh N. (Kaló I., 57.) – Vajda (Berki, 57.), Nagy G. (Juhos, 69.), Nagy M. (Kiss Á., 81.)– Szanku. Vezetőedző: Jeney Gyula.
DEAC: Tóth I. D. – Herczku, Soltész, Lakatos – Lénárt (Virág, 94.), Kun (Mikó, 46.), Sándor, Vincze, Szabó L. Al-Sheraji (Kelemen, 80.) – Papp G. (Tóth II. D., 46.), Tomola (Szabó L. G., 69.). Vezetőedző: Urbin Péter.
GÓL: Nagy G. (21.), ill. Sándor T. (2.), Lénárt (18.).
JÓK: Herczku, Sándor, Soltész, Lénárt, ill. Németh A., Nagy G., Oláh B., Szanku.

KÖVETKEZIK: Putnok–Füzesabony, szeptember 22., vasárnap, 16.00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában