Labdarúgás

2 órája

A Füzesabony SC csapata Erőss Róbert emlékére ajánlotta a kupagyőzelmet

Húsz évvel az első siker után a 22. Dr. Vass Géza Heves Vármegyei Kupadöntő zárult újra a füzesabonyiak győzelmével. Az NB III.-as gárda a hevesi fináléban egygólos különbséggel múlta felül a Lőrinci VSC alakulatát.

Bódi Csaba

A Füzesabony SC-Erőss út kupagyőztes csapata

Forrás: Bódi Csaba/Heves Megyei Hírlap

 

Ebben a párosításban még nem rendeztek vármegyei finálét, abban viszont egyezett a két gárda kupamúltja, hogy korábban mindketten egyszer-egyszer hódították el a serleget. 

A díszes trófeát a játékoskijárónál vehették szemügyre a Hevesi LSC azon utánpótláskorú futballistái, akik bekísérték a pályára a csapatokat. Díszvendégként Csank János korábbi szövetségi kapitány tisztelte meg a rendezvényt, a meccset megelőző gyászszünetben pedig Erőss Róbertre, az FSC névadó szponzorára és Erdélyi Gáborra, az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatósága Fegyelmi Bizottságának tagjára emlékeztek a résztvevők. 

A kezdőrúgást Dr. Vass Géza fia, Vass Botond végezte el, majd ezután nem kellett sokat várni az újabb középkezdésre. 

A nagy lendülettel nyitó abonyiak az 5. percben Hajnal Gergely révén jutottak vezetéshez, majd a 21. percben Szanku Kristófnak köszönhetően növelte előnyét az NB III.-as gárda. Az LVSC ettől nem rettent meg, a gyorsaságbeli fölényt sokmozgásos játékkal próbálta kompenzálni a vármegye I.-es együttes. Gólhelyzete ezzel együtt is az FSC-nek akadt, a kontrák végi befejezés azonban nem eredményezett újabb találatot, ahogy a lőrinciek sem vették be az egyébként hevesi származású Slakta Balázs kapuját.  

Célba ért az adomány

A nézők számára ingyenes mérkőzésen a kupadöntő szervezője becsületkasszát helyezett ki a bejárathoz. Az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatóságának munkatársai a meccs végén arról adtak tájékoztatást, hogy a 140 ezer forint értékű adományból sportszervásárlási utalványt vesznek, amelyet a Hevesi LSC utánpótlás labdarúgója, a sokgyermekes családban nevelkedő Nagy Ervin kap meg.     

A második félidőben negyedórát kellett várni az első igazán nagy helyzetre: Hajnal Gergely bal oldali beadása után Vajda Ákos hat méterről vehette célba a kaput, de fölé vágta a labdát. A 73. percben a jobb szélen gyorsvonatként közlekedő Ambrus Zsombor már a kapus Áll Martint is kicselezte, ám lapos lövése a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.  A lőrinciek becsülettel hajtottak és igyeketezük a 92. percben eredményett szépítést. A megítélt 11-est Fekete Viktor értékesítette. Így aztán 90 perc múltán az FSC játékosai örülhettek – a gyász miatt visszafogottan – a 2004. után második alkalommal elhódított a serlegnek, ajánlva a trófeát Erőss Róbert emlékének.

A mérkőzés jegyzőkönyve

22. Dr. Vass Géza Heves Vármegyei Kupadöntő:
LŐRINCI VSC–FÜZESABONY SC-ERŐSS ÚT 1–2 (0–2)
Heves, 170 néző. V.: Lucián János (Gergely Márton, Derda Noel Keve, tartalék játékvezető: Rozsnaki Gábor).
LŐRINCI: Áll M. – Oláh Á. (Áll D., 86.), Báti, Oláh N., Zöldi (Nagy B. G., 46.) – Fellner, Nyerges (Czakó, 86.), Tari (Kovács G., 75.), Molnár E. – Simon M. (Fekete V., 61.), Hegedűs (Fodor, 46.). Vezetőedző: Gulyka Zsolt.
FSC: Slakta – Ambrus, Orosz, Tarnóczi, Nagy Á. (Kiss Á., 63.) – Vajda, Ujvári (Briz, 63.), Oláh N., Kaló I. (Nagy G., 71.), Hajnal (Berki, 71.) – Szanku (Barta, 80.). Csereként: Briz, Kiss Á. , Nagy G., Barta D. Vezetőedző: Jeney Gyula.
GÓL: Fekete V. (92. – 11-esből), ill. Hajnal (5.), Szanku (21.)
JÓK: Oláh N., Hajnal, Ambrus, Tarnóczi, ill. Tari, Molnár E., Oláh N. 

Az eredményhirdetéskor Csank Jánossal együtt az MLSZ Heves Vármegyei igazgatója, Farkas Ádám, a társadalmi elnök Jakab Gábor és a versenybizottság elnöke adta át az érmeket és a serleget. A kupadöntő legjobbjának a füzesabonyi Oláh Norbert bizonyult, miként ajándékot vehettek át Dr. Vass Géza családjának tagjai is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában