Atlétika

2 órája

Az Egri VSI válogatott atlétái jelesre vizsgáztak Zágrábban

Az Egri Városi Sportiskola versenyzőinek egyéni csúccsal elért eredményei második helyezést, egyben a magyar korosztályos válogatottnak kilenc-kilenc pontot jelentettek a Zágrábban rendezett U16-os viadalon.

Bódi Csaba

Vitális Boróka Lelle és Katona Korinna kiérdemelte a felkészítő edző elismerését

Forrás: EVSI

A 2009-es születésű Katona Korinna 2000 méteres síkfutásban 6:21,66 perces idővel végzett ezüstérmesként, míg Vitális Lelle Boróka (2010-ben született) gerelyhajításban elért 42,89 méteres teljesítménnyel állhatott a dobogó második fokára. Az öt ország (Csehország, Horvátország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia) legjobbjai felvonultató horvátországi rendezvényen, megismétlődtek az országos bajnokságon tapasztaltak, azaz mindketten új egyéni csúcsot értek el.

Korinna érett, taktikai versenyzéssel elengedte a favorit versenyzőt, majd körökön együtt futott négy atlétával. 

Utána ellenfeleit sorban leszakítva, 230 méternél a harmadik helyre pozicionálta magát, 120 méterrel a cél előtt pedig lehajrázta ellenfelét és végzett másodikként. Korinna matematikában, futásban és fejben is nagyon „egyben” van – értékelte tanítványát az EVSI edzője.

Fejes Péter Vitális Boróka Lellét illetően így fogalmazott.

– A 14 éves versenyző 13 Celsius fokban, szakadó esőben, az első három dobásával bekerült a nyolcas döntőbe. 

A negyedik hajításával feljött a harmadik pozícióba, majd az új egyéni rekorddal elért eredménnyel második helyen zárta a viadalt – emelte ki a szakember, hozzátéve: az atléták – élményekkel tele – szombaton éjfélkor értek haza, de mindez Borókát nem zavarta abban, hogy vasárnap ismét rajthoz álljon. A Vácott rendezett 20. Németh Miklós Gerelyhajító Versenyen jó dobással ugyancsak másodikként végzett a korosztályos élmezőnyben.

– Akaratból és versenyzésből kiválót kaptak a lányok – tette hozzá Fejes Péter. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában