Elképesztő eredmény

3 órája

Újabb aranyérmet repesztett a gyöngyösi bringás a világbajnokságon

Záray László a második aranyérmét nyerve zárta Franciaországban az UCI Masters Pálya Világbajnokságot. A gyöngyösi kerékpáros lett a vébé legeredményesebb versenyzője.

Szabó István

Két arany- és két bronzéremmel zárta a gyöngyösi származású Záray László a múlt héten a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (Union Cycliste Internationale - UCI) Masters Pálya Világbajnokságát a franciaországi Roubaix-ban. Arról már beszámoltunk a portálunkon, hogy az első aranyat a 3000 méteres egyéni üldözőverseny megnyerésével érdemelte ki. A pénteken szerzett újabb világbajnoki címéről nevelőegyesülete, a gyöngyösi Mátra Biker Sport Club elnöke, dr. Záray László számolt be portálunknak.

Záray László (fehér mezben) kétszeres világbajnokként tért haza
Záray László (fehér mezben) kétszeres világbajnokként tért haza
Forrás: Záray László/Facebook

– A múlt hét pénteken rendezték a mezőnyversenyt, a vébé utolsó számát. Záray László nagy küzdelemben, hatalmas taktikai harcban, egy hosszú, kétkörös sprintet nyitva, meggyőző fölénnyel végzett az első helyen. Ismét maga mögé utasított több, néhány éve még World Tour-bringást – például a svájci bajnokot, és a tavalyi angol világbajnokot – részletezte dr. Záray László. 

Lezárult a vébé, annak hőse végre itthon van, egy csodás hét után kezdődnek a munkás hétköznapok, tette hozzá dr. Záray László érthető édesapai büszkeséggel. Záray László ugyanis munka, felelős vezetői beosztás és család mellett érte el a fényes sikereit. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában