Hírek

2004.12.04. 06:41

Sátor Lajost nálunk is keresik

Öt évvel a dunaszerda-helyi mészárlás után sincs ítélet. Egy vádlott már szabad, a két fővádlott jövő nyáron szabadulhat. Az értelmi szerző, Sátor Lajos három éve még feltűnt Győrben, Budapesten, majd nyoma veszett.

Szemán László

Öt évvel ezelőtt, 1999. március 25-én a dunaszerdahelyi Fontana bárba három, azóta is ismeretlen bérgyilkos lépett be. Kalasnyikovokból összesen 113 lövést leadva kivégezték az egyik teremben mulató, a Csallóközt uraló Pápay-klán főnökét és kilenc emberét.

A szlovák rendőrség a mészárlásban való részvétel miatt bíróság elé állíttatta az R. testvéreket, Szilárdot és Csabát, valamint Sz. Árpádot. Utóbbira 25 évet, a testvérekre életfogytiglant kért az ügyész. A per immár negyedik éve tart, ám a befejezés várat magára. Eddig négy bíró adta vissza az ügyet különböző okok miatt. A negyedik lemondását azonban már nem fogadták el.

Szeptemberben szabadlábra kellett helyezni Sz. Árpádot, és jövő nyáron szabadulhatnak az R. testvérek is. Nekik is lejár a fogva tartásukra megengedett, ötéves határidő. A mészárlás értelmi szerzőjét, Sátor Lajost ma sem találják. A szlovák rendőrség nemzetközi körözésében szerepel, hogy vélhetően Győr környékén bujkál. Dr. Anton Kulich, szlovák országos rendőrfőkapitány kérdésünkre nem árulta el, hogy miért gondolnak Győrre mint Sátor búvóhelyére. Mint mondta, nemcsak nálunk keresik és kerestetik, hanem más országokban is. Részleteket azonban nem árult el. Három éve semmilyen információ nem merült fel arról, hogy Sátor Lajos Magyarország területén bujkálna. Ennek ellenére az Országos Rendőrfőkapitányság fejvadászai ma is keresik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!