Hírek

2005.01.03. 06:35

Zavadszky Ciprusra megy

A Ferencváros hagyományos óévbúcsúztatóján jelentették be a klubvezetők, hogy Zavadszky Gábor másfél évre a ciprusi Apollon Limassol csapatához szerződött.

Lázár Lajos

A 30 éves középpályásért várhatóan 600 ezer eurót fizet új csapata, ami 144 millió forintnak felel meg. „Régi vágyam teljesült ezzel a szerződéssel, mert mindig szerettem volna megmérettetni magam egy külföldi csapatnál – mondta az elutazás előtt Zavadszky Gábor. – A megállapodás most félévre szól, de ha elégedettek leszünk egymással, akkor meghosszabbítódik egy évvel. Nehéz szívvel válok el a Fraditól, mert az utóbbi időben nagyon jól éreztem magam a zöld-fehéreknél.”

Elképzelhető, hogy Zavadszky mellett Sowunmi Thomas is távozik az Üllői útról. A csatár Dubaiba utazik próbajátékra, amihez a klub vezetése hozzájárult. A feltétel csupán annyi, hogy a január 17-én kezdődő felkészülési időszakra érkezzen vissza. Ha megfelelő ajánlatot kapnak érte, akkor a klub nem zárkózik el Sowunmi átadásától. A játékost még érvényes szerződés köti a zöld-fehérekhez, ezért szükséges jelenlegi csapatának hozzájárulása az átigazoláshoz.

A távozók helyére újak is érkeznek a Ferencvároshoz. A Reggel már beszámolt arról, hogy a kiszemeltek között van a válogatott középpályás Lendvai Miklós, aki hazatért Ciprusról, mert klubja az Arisz Limasszol szerződésszegést követett el vele szemben. Nem kizárt az sem, hogy az ugyancsak Cipruson futballozó, háromszoros válogatott csatár, Torma Gábor is a zöld-fehéreket erősíti a tavaszi idényben.

Szűcs Lajost nem árulják

Felröppent a hír, hogy a Fradi válogatott kapusa, Szűcs Lajos is külföldön folytatja pályafutását. Ezzel kapcsolatban Tepszics Ignác, a Ferencváros sportigazgatója a következőt nyilatkozta: „Nem titok, hogy kapusunk iránt több nyugat-európai klub is érdeklődik. Érthető, hiszen ősszel a nemzetközi kupameccseken nagyszerűen védett. Kijelenthetem, hogy a Ferencváros nem árulja Szűcs Lajost. Igaz, abban az esetben, ha a játékos úgy dönt, hogy mégis megy, akkor nem gördítünk akadályt útjába.”


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!