Kék hírek, bulvár

2016.10.08. 09:48

Autós ámokfutás: lövések, pánik a munkásbuszon

A siroki munkásjárat utasai a buszról nézték végig a pénteki autós üldözés végén a férfi elfogását. Egy szemtanú elmesélte a heol.hu-nak, mit látott. Videó!

Guti Rita

A siroki Mátrametál Kft. Liszkó szerződéses munkásjárat utasai pénteken fél háromkor indultak el munkahelyükről Egerbe, akkor még nem sejtették egy akciófilmeket megszégyenítő elfogás szemtanúi lesznek. Az egyik utas elmesélte a heol.hu-nak, hogyan élte meg a buszon ülve az autós ámokfutó elfogását:  

– Már elhagytuk Egerbaktát, a Töviskes-völgynél járt a busz, amikor egy szirénázó rendőrautó állította meg, s hallottuk, ahogy a rendőr azt ordítja a sofőrnek: azonnal álljon keresztbe a hídon. A sofőrünk ezt meg is tette – mesélte a neve elhallgatását kérő olvasónk.

– Én a busz hátsó részén, a jobb oldalon ültem, éppen ott, ahol később az üldözött autó a buszba csapódott. Ahogy keresztbe fordult a busz, már hatalmas szirénázással érkezett több rendőrautó, figyelmeztető lövést is hallottunk, s a becsapódás után azt is láttuk, hogy az üldözött BMW el akar menni a busz mellett, ez azonban nem sikerülhetett neki.

– Láttam, hogy rengeteg rendőr állja körbe a buszunkba csapódott autót és felszólították a kopaszodó, negyvenes-ötvenesnek látszó férfit, hogy hagyja el a járművet. Kisebb pánik tört ki a buszon, valaki azt kiabálta, hogy terrortámadás, lehet, hogy robbantanak, mindenki feküdjön hasra! Én magam korábbi ismereteim alapján tudtam, ez valószínűleg nem terrortámadás, de a többiek megijedtek, lefeküdtek a busz padlójára.

– A férfi nem szállt ki, s a buszból látszott, hogy a kesztyűtartóban turkál, s kivett onnan egy körülbelül 15 centis kést, amit a nyakához szorított. Közben megérkeztek a kommandósok golyóálló mellényben. Két rendőr megpróbált bejutni az autóba. Az egyik a szélvédőt törte be, a másik elkezdte kifeszíteni az ajtót – osztotta meg a részleteket olvasónk. [caption id="" align="alignleft" width="650"] Fotó: beküldött
[/caption]

– A férfi megrémült, s úgy láttuk, elkezdi nyiszatolni a saját nyakát. Nem láttam vért. A rendőrök kicsavarták a kezéből a kést, de nyolc rendőr kellett, hogy lefogják. Bódultnak, zavartnak látszott és szerintem meg is sérülhetett az elfogáskor. Mi pedig ekkor még mindig a buszon ültünk, s végignéztük, hogy az árokparton próbálják megbilincselni a férfit. A mentősök is jöttek közben, s nem sokkal később a rendőrök felszólítottak bennünket, hogy szálljunk le a buszról.

Olvasónk szavai szerint a mintegy harminc utast mintegy száz méterrel arréb terelték, őket is kikérdezték. A heolt beszámolójával segítő olvasó azt nem tudta megmondani, hogy küldtek-e pótlóbuszt a munkásokért, mert őt egy ismerőse hozta haza Egerbe a helyszínről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!