Közélet

2013.12.25. 09:23

Bontják a szakrendelőt, új kórházi szárny épül

A napokban elkezdődött a Bugát Pál Kórház két éve lezárt szakrendelőjének bontása – közölte az intézmény sajtóreferense.

G. R.

Az 1960-as évek elején épült – a köznyelvben sztk-nak ismert – épület bontását a november 27-én dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár jelenlétében aláírt építési vállalkozási szerződés tette lehetővé.

A beruházást végző cég feszes időtervet kénytelen tartani, hiszen az új épületnek 2014. végére állnia kell, így minden napot ki kell használniuk.

Az 1,3 milliárd forintos beruházás révén korszerű, négyszintes, több mint 3000 négyzetméteres új szárny épül a régi szakrendelő helyén. Az új épületszárny kapcsolódik majd a jelenlegi épülethez. A földszinten és az első emeleten alakítják ki a járóbetegek-ellátó szakrendelőt, a központi betegirányító egységet.

A második emeletre költözik a nőgyógyászat. Ugyanezen a szinten lesz a baba-barát szülészet, amely összeköttetésben áll majd a jelenlegi szülőszobával, az újszülött osztállyal. Az épület harmadik emeletén helyezkedik el az egynapos sebészet és a rövid-ápolási egység.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!