Közélet

2013.02.28. 07:25

Gyógyítás svájci frankkal: vonzóbbá válhat Észak-Magyarország

Több mint egymillió svájci frankot fordítanak idén a hazai gyógyító régiókra. A támogatásból Heves megye gyógyhelyei is profitálnak.

Barta Katalin

A közelmúltban a Magyar Tudományos Akadémián jelentették be: elkészült a svájci támogatással megvalósuló, „Gyógyító régiók” elnevezésű projekt végrehajtási terve. A program élén a Mátrai Állami Gyógyintézet áll, a megvalósítására létrejött konzorcium további tagjai a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma, a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület, a Dr. Rubovszky Tanácsadó és Turisztikai Bt., a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület, a Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület, a Siroki Idegenforgalmi és Turisztikai Egyesület és a Mátraderecskei Községi Önkormányzat.

A program lényege, hogy a konzorcium ez év végéig több mint egymillió forint svájci frankot fordíthat a régió egészségturisztikai létesítményeinek, szolgáltatásainak népszerűsítésre, azzal a feltétellel, hogy az további öt éven keresztül működteti a kidolgozott programot. A szakmai program megvalósításához a két gyógyintézmény szakemberei mellett más neves hazai orvosok is hozzájárulnak.

A cél a „Gyógyító régiók” védjeggyel fémjelzett, a térség létesítményeiben elérhető, orvosi evidenciákra alapozott egészségügyi szolgáltatáscsomagok kialakítása és értékesítése. A kínálatot főként online foglalási rendszeren keresztül, honlap- és portálfejlesztéssel, elektronikus turisztikai desztináció-menedzsmenttel készülnek hasznosítani.

Forgó Gábor, Mátraderecske polgármestere tájékoztatása szerint az önkormányzat ez év végéig 2,7 millió forintot használhat fel arra a célra, hogy páratlan természeti kincsét, szén-dioxid szárazfürdőjét (mofetta) népszerűsítse, illetve újabb orvosi vizsgálatokkal támassza alá ennek különleges gyógyhatását.

További részletek a Heves Megyei Hírlap csütörtöki számában

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!