Közélet

2012.10.15. 18:22

Sós Tamás a kórházi dolgozók béremeléséről kérdezett

A parlament hétfői ülésén a szocialista képviselő azt kérdezte, a magán-üzemeltetésben működő kórházak dolgozói mikor kapják meg az ágazati béremelést.

HEOL

Sós Tamás (MSZP) a parlament hétfői ülésén arról beszélt: szerinte a nemrég elfogadott visszamenőleges egészségügyi béremelés egyrészt nem volt elegendő mértékű, másrészt nagyon sok kórház dolgozója nem részesült ebből, így ez belső feszültségeket szül. Példaként a 2009 óta magánüzemeltetésben lévő gyöngyösi kórház dolgozóit hozta fel, akik nem kapták meg ezt a juttatást. Mint mondta: a gyöngyösi intézmény félezer dolgozója ugyanazt a munkát végzi, ugyanúgy közszolgáltatást lát el, mint az állami, vagy egyházi intézményben dolgozó kollégáik.

Halász János, a szaktárca államtitkára válaszában kiemelte: a nemrég elfogadott törvénymódosítás értelmében egyelőre az állami, egyházi fenntartású intézmények dolgozói részesültek a béremelésben, de ez csak az első lépése volt az egészségügyi bérfejlesztésnek és a kormány célja egy hatékonyabb és jobb minőségű rendszer létrehozása. Hangsúlyozta: a kormány folyamatosan vizsgálja a béremelés bővítésének jogszabályi és anyagi feltételeit és "lesz jó válasza".

Sós Tamás az államtitkári választ nem fogadta el, az Országgyűlés viszont igen, 193 igen és 71 nem szavazattal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!