Közélet

2015.12.02. 16:18

Újra lesz állandó háziorvos Pélyen

Megoldódott egy probléma: jövő esztendőtől állandó háziorvosa lesz a településnek.

SZ. E.

Köztudott, eddig mindig csak helyettesítéssel tudták megoldani az orvosi ellátást Pélyen, ám hozzá kell tenni: sosem volt fennakadás emiatt az rendelésben, de sokkal megnyugtatóbb a lakosságnak, ha a háziorvosuk mindig elérhető lesz a faluban.

Az erdélyi származású dr. Ordodi Anton Írországból tér vissza Magyarországra, a háziorvosok letelepedését segítő pályázat segítségével. Mint azt Ari Norman polgármestertől megtudtuk: a doktor Pélyen lakik majd a szolgálati lakásban, amitől azt is remélik, hogy több időt tud fordítani a betegellátásra és a betegségek esetleges megelőzésére.

– Az ellátás szerencsére eddig is zavartalan volt, de úgy gondolom, hogy a gyógyító munka sokkal több időt és energiát igényel. Ezért is örültünk, amikor kiderült, hogy 7-8 év után végre sikerül állandó háziorvost telepíteni Pélyre. Dr. Ordodi Anton az önkormányzattól megkapja a korábban felújított orvosi rendelőt, annak teljesen korszerű eszközállományával, plusz a szolgálati lakást is igénybe veheti saját használatra – avatott be a részletekbe Ari Norman.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!