Kultúra

2014.04.27. 08:59

Közelebb hozni az épeket és fogyatékkal élőket

A bélapátfalvi fogyatékkal élők jövőre költöznek a településre, most ismerkedhettek velük a helyiek.

T. B.


"Ne csak ez legyen a mi napunk" címmel indított rendezvénysorozatot a Bélapátfalvai Idősek otthona és Fogyatékosok Módszertani Intézete Jó Szándék alapítványa. A programok célja, hogy azokon a településeken, ahová az intézmény lakói családi házakba költöznek, jobban megismerjék egymást a helyiek és a kiköltöző emberek.


A rendezvényeken megtekinthetők és megvásárolhatók azok a termékek, melyeket a szociális foglalkoztatás keretében az intézmény fogyatékos lakói készítettek.
Az első állomás Bükkszentmárton volt, ahol szombaton közös kézműves foglalkozásokat tartottak a közösségi házban, majd délután helyi és környékbeli fellépők szórakoztatták a közönséget. Fölléptek a balatoni óvodások, nép-, illetve cigánytáncot mutattak be a balatoni tánccsoport tagjai.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Tóth Balázs
[/caption]

Föllépett a napsugár Nyugdíjas Klub, valamint a mónosbéli gyermekotthon lakói. Természetesen bemutatták tudásukat a fogyatékkal élők is, akik több tucatnyian érkeztek. Előadást tartott az intézet tánccsoportja, valamint a Csörgős Zenekar. A rossz időjárás ellenére sokan voltak kíváncsiak a produkciókra, Takács Nikolas koncertjére pedig a nap is kisütött, így legalább háromszázan hallgatták a felvidéki magyar énekes koncertjét.

A további rendezvények:

Bélapátfalva - 2014. május 3.
Szilvásvárad - 2014. május 10.
Nagyvisnyó - 2014. május 17.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!