Sport

2012.07.03. 20:44

Egri FC: Bogdanovs jobban védett, mint Rajics

Újabb kapusokat is tesztelt nyári harmadik, de első magyarországi felkészülési mérkőzésén az Egri FC NB I-es labdarúgó-csapata.

B. Cs.

Egri FC – Újpest FC 3–4 (3–3)
Pétervására, Bocsi Attila Sporttelep, 450 néző. V.: Nagy Róbert (Kelemen Attila, Pápai Zoltán).
EGER: Rajics (Bogdanovs, 46.) – Preklet, Indermitte (Katona A., 65.), Knakal, Hamouz – Albert Á. (Németh N., 46.), Balog Zs. (Messi Junior, 80.) – Koós (Eszlátyi, 42.), Dobrics (Farkas Á., 46.), Hrisztov (Tanq, 60.) – Pisanjuk (Pavlov, 46.)
ÚJPEST, 1. félidő: Balajcza – Szokol, Vermes, Mihajlovic, Pollák – Christ, Litauszki, Proesmans, Kovács D. – Remili, Zamostny. 2. félidő: Horvát T. – Nagy P., Proesmans (Nagy J., 70.), Litauszki, Fodor M. – Christ, Egerszagi, Balogh B., Remili (Barczi, 58.), Kovács D. (Nikon) – Szabó B.
Gólszerzők: Remili (0-1) az 5., Kovács D. (0-2) a 8., Albert Á, (1-2) a 13., Balog Zs. (2-2) a 21., Koós (3-2 – 11-esből) a 27., Remili (3-3)  a 38., Nikon (3-4) a 71. percben.

A szerb Nenad Rajics nem keltett valami jó benyomást az Egri FC színeiben a lila-fehérek elleni találkozón, ellenben a lett Mark Bogdanovs több alkalommal is jól avatkozott játékra, amikor arra nagy szükség mutatkozott.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Albert Ádám (jobbra) szerezte az egriek első gólját. Joel Indermitte köszöntötte. FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]

Az első félidőben látott hat gólt követően alább hagyott a lehetőséget kapott játékosok összpontosítása, így csupán egy újabb találat született a második játékrészben, amelyben arról is meggyőződhettek az egri szimpatizánsok, hogy Németh Norbert valóban igazi erősítést jelenthet majd. Az észt Joel Indermitte, a kameruni Messi Eugene Junior és a brazil Tanq további sorsáról még nincs döntés, mint ahogy a váci Albert Ádám és a BKV-s Eszlátyi István sem kapott még szerződést a klubtól.
Elek Ákos viszont „képbe került” az EFC-nél. Ha nem kap megfelelő külföldi ajánlatot a válogatott játékos, elképzelhető az is, hogy Hevesben folytatja a Videoton labdarúgója.

Szombaton 14 órakor a szlovák I. ligás FK Dukla Banska Bystrica lesz az egriek ellenfele Pétervásárán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!