Voks 24

2024.06.13. 19:48

Visszavágott Karácsonynak Vitézy Dávid – frissült

Csak az a jó választási eredmény, ahol ő a győztes - reagált a jelenlegi főpolgármester bejelentésére Vitézy.

MW

Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelölje nyilatkozik, miután leadta szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Diana utcai általános iskolában kialakított szavazókörben 2024. június 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

– Karácsony Gergely mai sajtótájékoztatója gyakorlatilag arról szólt, hogy addig kell új választásokat kiírni, ameddig ő azt meg nem nyeri. Csak az a jó választási eredmény, ahol ő a győztes. Szerintem ez minden, csak nem egy demokrata hozzáállása – reagált a jelenlegi főpolgármester bejelentésére Vitézy Dávid - írta a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely kihívója szerint a választás vasárnap megtörtént, végre abban kellene tisztán látni, hogy ki nyerte. – Ezt a választást Karácsony Gergely rendezte, a főváros szervezte, minden rendszerszintű eljárási hiba és szabálytalanság a főpolgármester felelőssége. Karácsony Gergelytől jóval több szerénységre számítanék, ha már Budapest köztársaságban egy főpolgármester-választást se sikerült megszerveznie fennakadások nélkül – hányta a főpolgármester szemére Vitézy. Leszögezte:

Karácsony Gergellyel szemben én csökkenteni, nem pedig növelni szeretném a feszültséget és a bizonytalanságot ebben a nehéz helyzetben, amibe Budapest került.

– Tudom és érzem a felelősségemet, aggódom Budapestért. Az újraszámolás célja, hogy korrigálni lehessen a választás napján elkövetett esetleges szavazatszámlálási hibákat. Félreértés ne essék: ezekért nem az áldozatos munkát végző szavazóköri delegáltak felelősek, hanem az ellentmondó segédletek és a választást lebonyolító fővárosi szervek megkésett, a szavazókörökbe el sem juttatott állásfoglalásai – jelentette ki Vitézy. 

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért

Karácsony Gergely elnézést kért kiszivárgott mondataiért, miszerint lapáttal fogja agyonverni vetélytársát, az LMP-Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltjét a kampányban - közölte Vitézy Dávid csütörtökön Facebook-bejegyzésében.

"Ma este a Partizánban Gulyás Mártonnak tett ígéretét betartva az adást követően visszahívott Karácsony Gergely főpolgármester, így végre sor került a választás estéjén általam kezdeményezett telefonbeszélgetésre" - írta a bejegyzésben Vitézy Dávid, aki Karácsony Gergely bocsánatkérését elfogadta.

"Nagyon bízom benne, hogy akármi is lesz a jogorvoslatok és az újraszámlálás végeredménye, a normális emberi hangnemet helyre tudjuk állítani. Minden erőmmel ezen leszek, hisz ez Budapest érdeke is, és ebben az irányban tett fontos lépésnek tekintem ezt a mai beszélgetést" - tette hozzá.

A bejegyzés szerint a választási jogorvoslatok kapcsán röviden ismertették egymással a közvéleménynek már bemutatott érveiket, ezügyben a pénteki újraszámlálás és a további esetleges jogorvoslati folyamatok végeredménye lesz döntő - írta.

Vitézy Dávid Karácsony Gergellyel azt is közölte, hogy akármelyikük is lesz a jogerős választási eredmény szerint a főpolgármester, elfogadja és tiszteletben fogja tartani. "Ha ő lesz az, minden nyilvános fórumon ki fogok állni amellett, hogy ő a megválasztott főpolgármester, ezt most közvetlenül is elmondtam neki" - írta Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában