Hirdetés

2 órája

Ágazati tudáscentrummá válik a Sárvári Kálmán Technikum

Magasan képzett turisztikai és vendéglátós szakembereket adnának a megyének.

PR cikk

Milibák-Veres Erika (balról): gördülékeny volt a váltás

Forrás: Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

A Sárvári Kálmán Technikumban koncentrálódnak a Heves Vármegyei Szakképzési Centrum turizmus-vendéglátás ágazati képzései. Milibák-Veres Erika, a HVSZC főigazgatója szerint cél, hogy a Szent Lőrinc Technikum integrációja nyomán olyan minőségi oktatást valósítsanak meg, amely kiszolgálja a vármegye turizmusban-vendéglátásban érdekelt vállalkozásait. Ehhez a humán és tárgyi erőforrások is rendelkezésre állnak. A szakértői munka és közös gondolkodás nyomán egy nyolcszáz fős tanulólétszámú iskola jött létre. A változások gördülékenyen lezajlottak, sem a tanárok, sem a diákok, sem a szülők nem érezték meg. Duális partnereik is jól fogadták az integrációt, hiszen hamarabb jutnak információkhoz, újabb szintre lépett az együttműködés.

Elmondta, hogy a Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara teljes mértékben támogatta és segítette az integrációt. A Centrum közös projektet kezdeményezett a Karcagi Szakképzési Centrummal, amelynek keretében a turizmus-vendéglátás példáján keresztül mutatták be az együttműködés lehetőségeit.

A főigazgató szerint felelősségük óriási, hiszen a vármegye turizmus-vendéglátás képző központjává váltak, ennek megfelelően nőtt a képzést végző kollégáik elkötelezettsége. A szakok iránti érdeklődés is emelkedett, túljelentkezés volt a képzésekre.

Milibák-Veres Erika kifejtette, a szakképzés a technikum irányába tolódott, magasan képzett szakemberekre van szükségük a munkáltatóknak. A nemzetköziesítés irányában is elkötelezettek, hiszen mind a Sárvári, mind a Szent Lőrinc részt vett az Erasmus + programokban, a meglévő kapcsolatokon túl szeretnének új országok felé is fordulni.

Szeretnék, ha a Sárváriból mind többen tudnának az ágazati felsőoktatásban is továbbtanulni, akár az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen, akár más intézményben. Az EKKE pályaorientációs foglalkozásokat tart az iskolában, emellett az egyetem hallgatói gyakorlaton vehetnek részt a technikumban. Főigazgató asszony reményei szerint a Sárvári Kálmán Technikum tudáscentrumként kiszolgálja a vállalkozások igényeit és képzései révén a felsőoktatásba is tud hallgatókat adni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában