szerva itt, csere ott

2018.02.02. 13:45

Tajvan: Babos egyesben is elődöntős

Címkék#tenisz

Az 1 óra 3 percig tartó mérkőzés során az első játszmában kétszer, a másodikban háromszor vette el Linette (60.) szervajátékát.

A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea bejutott a 226 ezer dollár (56,7 millió forint) összdíjazású kemény pályás tajvani női tenisztorna elődöntőjébe, miután pénteken sima győzelmet aratott a lengyel Magda Linette ellen.

A párosban friss Australian Open-bajnok magyar játékos – aki 45. a világranglistán – az 1 óra 3 percig tartó mérkőzés során az első játszmában kétszer, a másodikban háromszor vette el Linette (60.) szervajátékát.

A 24 éves magyar játékos az elődöntőben a kínai Vang Ja-fannal (152.) találkozik.

Babos párosban – ideiglenes partnerével, a tajvani Csan Hao-csinggel – is elődöntős a tornán.

Eredmény (a WTA honlapja szerint):

egyes, negyeddöntő:

Babos Tímea (magyar, 4.)- Magda Linette (lengyel, 7.) 6:1, 6:3

Mint az nso.hu írja: 

A világranglistás helyezésük alapján nincs nagy különbség a két játékos között (Babos a 45., Linette a 60.), eddigi egyetlen összecsapásukat azonban a soproni teniszező nagyon simán, 6:2, 6:1-re nyerte meg, ráadásul ez a mérkőzés idén januárban volt, Sencsenben.

Visszatérve a kínai nyelvterületre Babos újabb teniszórát adott lengyel ellenfelének, az első szettben legalábbis csak egy játékos volt a pályán (6:1).

A másodikban valamivel nagyobb ellenállást tanúsított Linette, de így sem tudta szorossá tenni a meccset. Babos az elődöntőben a kínai Vang Ja-vannal találkozik (152. a világranglistán), aki 6:4, 6:0-ra verte meg a szebb napokat látott Eugenie Bouchard-t.

A magyar játékos nem unatkozik majd szombaton, hiszen a páros verseny elődöntőjében is pályára lép.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában