Eb-esélyek

2024.06.14. 13:49

Ezt várják a korábbi válogatott játékosok Marco Rossi csapatától

A magyar válogatott szombaton 15 órakor kezdi meg szereplését a németországi Európa-bajnokságon. Az Origo öt korábbi válogatott játékost kérdezett meg arról, hogyan látják a magyarok Eb-esélyeit.

MW

A németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott edzése Weiler-Simmerbergben

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Bánki József, Garaba Imre, Hrutka János, Kabát Péter és Kiprich József ugyanazt a kérdést kapta meg az Origo.hu-tól.

A kérdés így szólt: Ön milyen eredményt vár az Eb-n a magyar válogatottól?

Bánki József: Amennyiben a csapat tudja mutatni azt a játékstílust, amelyet az elmúlt években láttunk tőlük Marco Rossi irányítása alatt, úgy gondolom, hogy – még ha bravúr is kell hozzá – meglehet a csoportból való továbbjutás.

Garaba Imre: A legfontosabb az, hogy a játékosok élvezzék ki, hogy ott vannak, mert nem lehet biztosra venni, hogy legközelebb is kijut a csapat, még ha nagyon bízunk is ebben. Ha küzdenek, mindent beleadnak és akarnak, ahogy azt már többször bizonyították, akkor eredménytől függetlenül elégedettek lehetünk, de persze ettől még mindenki, köztük én is azt szeretném, ha minél több győzelmet aratnának.

ROSSI, Marco; INGUSCIO, Cosimo
Marco Rossi szövetségi kapitány (j) és Cosimo Inguscio pályaedző
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Hrutka János: A legutóbbi Európa-bajnokság óta vitathatatlan a fejlődés, védekezésben, támadásépítésben és számos statisztikai mutatóban is. Ha ezt a fejlődési ívet sikerül tartani, és éles helyzetben is folytatjuk jó szereplésünket, akkor meglepetést is okozhatunk az Eb-n. Ám fontos megjegyezni, hogy habár a közvélemény és a szövetség vezetése is gyakorlatilag elvárásnak tekinti a továbbjutást, ez egyáltalán nem ennyire evidens. Mindhárom csoportellenfelünk rendkívül erős, a játékoskeret minőségét és klubcsapataikat nézve mind a magyar előtt áll. Szerencsére nekünk van egy Marco Rossink és egy hihetetlen csapategységünk.

Kabát Péter: Legalább akkora élményben bízom, mint amilyet az elmúlt két Európa-bajnokságon okozott a válogatott. Nagyon nehéz csoportba kerültünk, de szerintem van olyan erős a csapat, hogy képes lesz meglepetést okozni. Marco Rossinak is elmondtam egy Újpest-meccsen a véleményemet, miszerint bejut az Eb-elődöntőbe a válogatott!

Kiprich József: Továbbjutást várok. Ahhoz, hogy ez biztosan meglegyen, szerintem legalább négy pont kell, azaz egy győzelemre és egy döntetlenre minimum szükség van. Onnan pedig tényleg történhet bármi, az egyenes kieséses szakaszban már nem feltétlenül lehet a papírformára építeni. 

További kérdések és válaszok az Origo cikkében itt!

Marco Rossi megtartotta az Eb-nyitómeccset megelőző utolsó edzést

Pénteken délelőtt Weiler im Allgäuban sor került a csapat utolsó edzésére. Szoboszlai Dominikék a tréning után megebédeltek, majd repülővel Kölnbe utaznak, és a késő délutáni sajtótájékoztatót már a szombati Eb-meccs helyszínén tartja a válogatott – erről az Origo a helyszínről számolt be.

MILOS, Kerkez
Kerkez Milos a magyar válogatott edzésén Weiler-Simmerbergben
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Kiderült, mit ehetnek a magyar válogatott tagjai az Eb ideje alatt

A magyar válogatott jó szereplését befolyásolhatja, hogy a focisták helyesen táplálkozzanak, így nem véletlen, hogy Marco Rossi együttesének saját séfje is a csapattal tartott Németországba, az Európa-bajnokságra, ahol ő felügyeli, ki mit eszik. Az étrendet meghatározza, hogy mely napokon lép pályára a válogatott, a stáb ennek függvényében alakítja ki, hogy mikor kell több fehérjét vagy éppen szénhidrátot fogyasztani.

Sárközi György feladata lesz, hogy a szállodák konyháival, az ottani személyzettel egyeztessen a menüről. Azt, hogy mit esznek a játékosok, a séf közösen állítja össze a válogatott dietetikusával és a csapatorvossal

– nyilatkozta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke a mindmegette.hu-nak.

Szabó Gergő kiemelte, hogy

a cukros ételeket kerülik, az alkohol pedig egyértelműen tiltólistás ilyenkor,

továbbá a válogatott tagjai itthonról nem is vittek magukkal semmilyen alapanyagot, fűszert vagy snacket, hiszen Németországban minden megvan, amire szüksége lehet a csapatnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában