Minden arcon látszott, mennyit jelent a siker

2024.06.21. 16:54

Ukrajna a fordulás után borította az asztalt

Hátrányba került Ukrajna Szlovákia ellen is a labdarúgó Európa-bajnokságon, de óriási lelki erőről tett tanúbizonyságot, aminek nem csak egy egyenlítés, hanem három pont lett a jutalma. Hatalmas gát szakadt át most Szerhij Rebrov együttesénél.

Kvanduk Bence

Extázisban ünnepeltek az ukránok

Fotó: KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Még a Szlovákia elleni találkozó első félidejében sem sikerült Ukrajnának belöknie a saját szekerét, hátrányba is került, de a szünet után minden megváltozott.

Egy bal oldali bedobást nem követtek le jól az ukrán védők még a 17. percben, amit követően Haraslin beadását Schranz a hálóba fejelte a hosszúról.

A gólt követően az ukránoknak egyre veszélyesebbek lettek a támadásai, s a fordulás után sikerült gyorsan egyenlíteniük. Zinchenko passzából Shaparenko lőtte ki a bal alsót 11 méterről, amivel teljesen felborították a pályát. A 80. percben aztán Jaremchuknak a fordítás is összejött egy pazar labdaátvétel után, amivel megnyerte a meccset Ukrajnának.

Labdarúgó Európa-bajnokság 
E csoport, 2. forduló.
SZLOVÁKIA–UKRAJNA 1–2 (1–0)
Düsseldorf, Merkur Spiel-Arena. Vezette: Michael Oliver (angol). 
SZLOVÁKIA: Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko (Obert, 67.) – Kucka, Lobotka, Duda (Benes, 60.) – Schranz (Sauer, 86.), Bozenik (Strelec, 60.), Haraslin (Suslov, 67.). Szövetségi kapitány: Francesco Calzona. 
UKRAJNA: Trubin – Tymchyk, Zabarnyi, Matviienko, Zinchenko – Shaparenko (Talovierov, 90+2.), Brazhko (Sydorchuk, 85.), Sudakov – Jarmolenko (Zubkov, 67.), Dovbyk (Jaremchuk, 67.), Mudryk (Malinovsky, 85.). Szövetségi kapitány: Szerhij Rebrov.
Gólszerzők: Schranz (17.), ill. Shaparenko (54.), Jaremchuk (80.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában