Beszólás és lökdösődés

2024.07.01. 13:34

Emiatt csörtézett egymással a szlovák szövetségi kapitány és az angolok középpályása

A labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének angol–szlovák meccse után némi lökdösődés támadt a pályán: Francesco Calzona, a szlovákok olasz szövetségi kapitánya és az angolok egyik játékosa, Declan Rice akasztotta össze a bajuszát. Utólag kiderült, mi történt.

MW

Francesco Calzona, a szlovákok olasz szövetségi kapitánya az Anglia ellen vívott meccsen az 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében

Forrás: Marcus Brandt

Fotó: DPA/AFP

Nem kis feszültségben folyt az összecsapás, hiszen meglepetésre Szlovákia már-már a zsebében érezhette a győzelmet, az angolok az utolsó pillanatban mégis kiegyenlítettek, végül 2-1-re nyertek.

A feszültség természetesen a meccs lefújása után is megmaradt, és ennek következtében Francesco Calzona szlovák szövetségi kapitány és az angolok középpályása, Declan Rice szópárbajba keveredett egymással. Az edző meg is lökte a játékost, akit aztán társai fogtak vissza, hogy ne folytatódjon a balhé.

A Daily Mail egy szájról olvasó szakembert kért fel, hogy kiderítse, mi vezetett az összetűzéshez. A cikkben – amelyben több képet is megosztottak az incidensről – azt írják, hogy Rice odaszólt Calzonának:

– Fogd be a szádat, te kopasz … ! (Rice utolsó szavát inkább nem idézik a híradások.)

Calzona utólag elmondta, az angolok a meccs során az időhúzásukkal dühítették fel őt. A Rice-szal való balhéról pedig azt mondta:

– Rice-nak annyi lett volna a dolga, hogy odamegy a játékvezetőkhöz, kezet fog velük, aztán továbbmegy. Én szerettem volna velük váltani pár szót, de nem lehetett, mert ő mondta nekik a magáét. Később bocsánatot kért tőlem. Nincs több mondanivalóm erről. Nem tetszett, hogy az angolok a mérkőzés alatt húzták az időt, és nem kaptak büntetést ezért – magyarázta a szlovák szövetségi kapitány.

Az Origo elemzését az angol–szlovák meccsről itt tudja meghallgatni:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában