Bulvár-celeb

12 órája

Gyász: meghalt a leghíresebb magyar testépítő

Jenei István rollerbalesetben vesztette életét. A leghíresebb magyar testépítő világbajnok és háromszoros Superbody-bronzérmes versenyző volt és az egyik legeredményesebb edző is ebben a sportágban.

MW

Az egész sportág gyászolja Jenei Istvánt

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Tragikus hír rázta meg a testépítés világát: 48 éves korában elhunyt a debreceni legenda, Jenei István világbajnok és háromszoros Superbody bronzérmes testépítő, mesteredző, akinek keze alá számos magyar testépítő tartozott – olvasható a shopbuilder.hu-n, amit a haon.hu idézett a debreceni sportember halálhíre miatt.

István 1994-ben kezdett el versenyezni, 19 évesen, többször nyert Bodysport kupát, öt világszövetségnél ért el dobogós helyezéseket.

Jenei István 48 évet élt
Forrás: bunnymedia.hu

A Superbodyn 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben bronzérmet szerzett, olyan óriási nevek mögött, mint Kathi Béla vagy Dudás Ádám. Jenei István az egész életét a testépítésnek szentelte, tavaly vesedialízissel is nyert versenyt Szerbiában, a XXVII. Velikogospojinski Kupán. Orvosai azt mondták neki, eddzen nyugodtan tovább.

Jenei István sokakat inspirált, igazi fanatikus volt

A Chili Fitness edzőjének, versenyzőjének tragikus esetéről egy közeli jó barátja, Kovács Zsolt, a magyar testépítőkörökben jól ismert Drugs Bunny is beszámolt:

Emlékszem, egyszer azt mondta, szeretne egyszer majd a Superbodyn pontozni – azonnal meg is hívtam.  Akkor még járókerettel járt, de mindig optimista volt, és onnan is felállt. Nem hittem el, amikor küldte a videókat, hogy már guggol is. Sőt, mivel igazi testépítésőrült volt, még képes volt újra versenyezni! Fogtuk a fejünket – igen, Pisti fanatikus testépítésőrült volt!

– olvasható Bunny weboldalán.

Mint írja, azt is fontos tudni róla, hogy nagyon sok embert készített fel, de sokakat inkább felkarolt, segített önzetlenül. Még olyan is volt, akinek tényleg ő adta vissza a hitét. Elképesztően pozitív és segítőkész volt. Már versenyszervezési tervei is voltak. Az írásból az is kiderült, hogy mi okozhatta István halálát:

„Sajnos gyakorlatilag egy banális rollerbalesettel a sors a legrosszabbat hozta. Azt, amire aztán végképp nem számítottunk. Pláne, hogy a következő forgatásunk most pénteken lett volna”

– írja.

Az elhunyt kiváló sportoló emlékoldallá átalakított közösségimédia-felületén olvasható bejegyzésekből kiderült, sokakat megrázott Jenei István balesete. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!