Fejlesztés

3 órája

Nyolc beruházás indult a Leányka úti campus körül

A kivitelezés hétfőn indult.

Heol.hu

Alaposan megváltoznak egy időre a Leányka úti hétköznapok. Nyolc komoly beruházás indul a napokban, melyek – egy kivétellel – jelentősen befolyásolják a Leányka úti egyetemi életet. A kivitelezés október 14-én, hétfőn kezdődött és várhatóan 2025 márciusában zárul. A munka egyszerre több helyszínen, párhuzamosan zajlik majd és jelentős változásokat hoz a Leányka úti mindennapokban – írja az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) Hallgatói Támogató és Szolgáltató Központ közösségi oldalán.

A vállalkozó a terv szerint minden héten hétfőtől szombatig végzi a kivitelezői tevékenységet, 8-10 kisebb munkagéppel, valamint a szállítást végző teherautókkal, ennek kapcsán több alkalommal szükségessé válik majd parkolóhelyek lezárása és a forgalmi rend szabályozása.

A beruházás-sorozat az alábbi helyszíneket érinti:

  • Almagyardombi Kollégium – alagsori edzőterem belső felújítása (a kivitelezők kizárólag a hátsó, külön bejáratot fogják használni, a Kollégium – HTSZK – EHÖK Iroda főbejáratát nem)
  • A Leányka kollégium előtti és a „D” épület előtti műkőlépcső és a hozzá tartozó korlátok felújítása két ütemben
  • A Sportcentrum térkő burkolatú büféteraszának felújítása
  • A „C” épület melletti csapadékcsatorna bélelése és aknáinak felújítása
  • A „C” és „D” épületek közötti területen vízelvezető csatornák, lépcsők és térburkolatok felújítása
  • A „G” épület melletti támfal és az „E” épület alatti támfal felújítása
  • Az Üzemeltetési Igazgatóság belső felújítása (az Üzemeltetési Igazgatóság műszaki osztálya és beruházási osztálya a kivitelezés ideje alatt a „D” épület 104, 105 és 204-es irodáiban lesz megtalálható)
  • A Kőlyuktetői KSzB főbejárata előtti beton járda felújítása (nem a Leányka campus területe). A Leányka úti beruházási elemek nagyban befolyásolják majd a Leányka utca gyalogos és gépjárműves közlekedést és a parkolást is. A kivitelező cég a számára átadott területeket le fogja keríteni, a lekerített területeken, kijelölt munkaterületeken tilos a gépjárművel történő közlekedés, a parkolás és a gyalogos közlekedés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában