Krimi

3 órája

Hivatalos: nem bünteti a rendőrség azt, aki kiveszi a kukából és visszaváltja a műanyag palackokat

Kukaborogatásért büntetnek a rendőrök, műanyag palack visszaváltást akkor sem, ha valaki a kukából veszi ki.

MW

Forrás: VG.hu

A hulladék kérdése társadalmi kérdés, kezelése felelősség. Éppen ezért rendelkezik a törvény úgy, hogy a hulladéknak mindig van tulajdonosa. Fontos ugyanis, hogy ne legyen egyetlen olyan pillanat sem, amikor azért senki nem visel felelősséget, amikor a kidobott szemét sorsa nem követhető és nem számonkérhető – írja a rendőrség közleménye alapján a Magyar Nemzet.

Hozzáfűzik, közös érdek az egészségünk és a környezetünk védelme, tisztán tartása és hogy a lehető legtöbb hulladék visszakerüljön a körforgásba újrafeldolgozásra.

Aki ebben azzal működik közre, hogy a mások által kidobott visszaváltható palackokat összegyűjti, és elviszi a gyűjtőpontra, nem büntetést, hanem tulajdonképpen köszönetet érdemel. De annyit mindenképpen, hogy önmagában ezen tevékenységéért ne kelljen rendőri fellépéssel számolnia
– emelték ki a lényeget. Tájékoztattak arról is, hogy a rendőrség szem előtt tartja, hogy mik a valós társadalmi érdekek, ezért, aki eldobott visszaváltható palackokat gyűjt,

nem ad okot rendőri intézkedésre.

Mégis, van, amiért büntetnek: a szankciókkal azonban csak annak kell számolnia, aki mindezt nem a társadalmi együttélés szabályai szerint teszi: 

aki kiborítja a kuka tartalmát, megrongálja a tárolót, a lakóközösséget zavarva, hangoskodva, megbotránkoztató módon viselkedik, az ellen intézkednek. 

A rendőrségnek ugyanis nem az a célja, hogy a békés, másoknak kárt nem okozó állampolgárokat zaklassa; az ő tevékenységüket nem minősíti társadalomra veszélyesnek – összegeztek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!