Átlagkereset

3 órája

Hevesben 406 ezer volt az átlag nettó

Az országos átlagtól némiképp elmaradtak a Heves megyei keresetek. A medián bérek ötödével lehetnek alacsonyabbak az átlagfizetéseknél.

Tóth Balázs

A KSH szerint idén augusztusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 628 ezer 800 forint volt, a nettó pedig 418 ezer 100 forint. A rendszeres keresetek ennél kicsit alacsonyabbak voltak. A bruttó átlagkereset 13,1, a nettó átlagkereset 12,9, a reálkereset pedig 9,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A bruttó kereset mediánértéke 520 ezer, a nettó kereset mediánértéke 360 ezer 100 forintot ért el.

Heves vármegyében az országos szint alatt maradtak a keresetek, az átlagos bruttó 610 ezer, a nettó pedig 406 ezer forint volt. Egy szellemi munkakörben dolgozó felével többet kapott, mint egy fizikai foglalkozású. A fizikai munkások átlagos bruttója valamivel 500 ezer forint alatt maradt, amelynek nettója 330 ezer forint volt. A szellemi foglalkozásúak 741 ezer forintos átlagos bruttó keresetéhez 492,7 ezres nettó társult. A medián keresetek ennél ötödével alacsonyabbak lehettek a nyár végén.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!