Visszaesés

1 órája

Kevés a megrendelés az építőiparban

Augusztusban ötödével kisebb volt a Heves vármegyei építőipari cégek teljesítménye.

Tóth Balázs

2024 augusztusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint hat százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól a KSH szerint. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 3,2, az egyéb építményeké 10,2 százalékkal csökkent.

Heves vármegyében összesen ötödével zuhant az építőipari termelés egy év alatt (6,2 milliárdról 5,2 milliárd forintra), az épületek építése ágazat szinten maradt, az egyéb építményeké azonban megfeleződött. Országosan is csökkent az építőipari cégek szerződésállománya, ez jellemző Heves megyében is. Heves vármegyében az augusztus végi szerződésállomány az épületekre vonatkozóan ugyan félmilliárd forinttal nőtt, de egyéb építményekre vonatkozó kontraktusok értéke hatodára zuhant. Augusztusban az új szerződések volumene a tavalyihoz hasonló volt, de egyéb építményre csak harmadannyi megbízást nyertek el a vállalkozások.

2024 első nyolc hónapjában az építőipari termelés volumene 1,8 százalékkal bővült az előző év azonos időszakihoz mérten.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!