Munka

2 órája

Sok támogatott állást hirdettek meg szeptemberben

Heves vármegyében csökkent a munkanélküliek száma ősz elején.

Tóth Balázs

2024. szeptemberben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 228,4 ezer álláskereső szerepelt, ami közel 500 fővel több az előző év azonos időszakának adatához viszonyítva. Az első őszi hónapban a nyilvántartott álláskeresők aránya a munkavállalási korú népességhez mérten 3,6 százalék volt. Heves vármegyében 9815 regisztrált álláskereső volt múlt hónapban, 429-cel kevesebb, mint egy évvel korábban, ami 5,3 százalékos munkanélküliséget jelent a megyében. A pályakezdő álláskeresők száma 470 volt szeptemberben.

2024. szeptemberben a foglalkoztatók összesen 52,4 ezer üres álláshelyet jelentettek be, ennek közel feléhez igényeltek támogatást (ezek zöme közfoglalkoztatást takart). Heves megyében 260 nem támogatott új állás mellett kiugróan sok, 1473 támogatott állásra várták a jelentkezőket. Ezekkel együtt több mint négyezer betöltetlen állásra lehetett pályázni, a hónap végére ez százzal tovább nőtt megközelítette a 4,2 ezret.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!