Időjárás

2024.07.20. 08:21

Esernyőre is szükség lehet szombaton Hevesben

A sok napsütés mellett eső is várható szombaton Heves vármegyében.

Heol.hu

Szombaton folytatódik a felhőzet növekedése. A keleti, északkeleti országrészben a jellemzően fátyolfelhős ég mellett több, nyugatabbra a felhős idő mellett kevesebb napsütés valószínű, utóbbin akár tartósan borult tájak is lehetnek. Elszórtan valószínű eső, zápor, nyugaton és délen néhol zivatar is előfordulhat. Nyugat felé haladva fokozatosan nő a csapadék esélye. Az északkeleti, északi szelet élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 27 és 34 fok között alakul, de a tartósabban csapadékos dunántúli tájakon 25 fok alatt maradhat a hőmérséklet. Késő este 19 és 28 fok között alakul a hőmérséklet - írja a HungaroMet.

Kiemelték, jelenleg fronthatással nem kell számolni, de az átlagosnál melegebb idő az ország keleti felén továbbra is kitart, ami tartós stresszt gyakorol mindenkire, különösen a kisgyermekekre és az idősekre. A nyugati, északnyugati tájakon a csapadékosabb időjárás hatására fellélegezhetnek az ott élők.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!