Időjárás

2024.07.09. 07:45

Folytatódik a kánikula Hevesben is

A hét második napján is 30 fok felett lesz a hőmérséklet Hevesben.

Heol.hu

A magas középhőmérséklet miatt adott ki figyelmeztetést kedden reggel a HungaroMet Heves vármegye teljes területére.

Mint írják, napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett. Reggel, kora délelőtt északnyugaton, délután, este másutt is, de csak kevés helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Időnként megélénkül az északi, északkeleti szél, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 30 és 38, késő este 20, 30 fok között alakul.

Kiemelték, jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg.

Tisza-tó

A gyenge vagy mérsékelt északkeleti szél napközben időnként kissé megélénkül. Jobbára napos idő várható fátyolfelhőkkel és kevés gomolyfelhővel, csapadéknak nagyon kicsi az esélye. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33, 34 fok körül alakul. Késő estére 25 fok köré hűl a levegő. A Tisza-tónál az élő Tisza vizének hőmérséklete 25 fok, írja a HungaroMet.

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)



 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!