Bűnügyek

2022.02.18. 09:00

Lőszereket rejtett fia novaji lakásába egy 71 éves férfi

Az Egri Járási Ügyészség lőszerrel visszaélés bűntettével vádol egy 71 éves férfit, aki a jogellenesen birtokába került töltényekkel kapcsolatos felelőtlen magatartásával nem csak kis híján bajba sodorta, de veszélyeztette is a saját fiát.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádlott évekkel ezelőtt Eger külterületén, a Repülőtér közelében egy dobozban 42 darab 22 Long Rifle kaliberjelű töltényt talált, melyeket sokáig a személygépkocsijában tartott, majd amikor egyszer az autót a fia novaji lakásának udvarán kitakarította, a dobozt bevitte a házba és ott betette egy komód felső fiókjába - számolt be a Heolnak Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

 

A lőszerek – mint utóbb tisztázódott – a fiú tudta nélkül hevertek hosszabb időn át a szekrényben mindaddig, amíg azokat a rendőrség egy házkutatás során 2020 őszén meg nem találta. Az emberi élet kioltására is alkalmas éles töltényeket ekkor lefoglalták és elszállították.

 

A terheltnek a lőszeres doboz megtalálásakor az lett volna a kötelessége, hogy nyomban értesítse a rendőrséget, amivel nem csak az ellene indított büntető eljárásnak, de a szakszerűtlen tárolásból adódó folyamatos veszélyhelyzetnek is elejét vehette volna.

 

A vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki az idős férfival szemben, emellett rendelje el a pártfogó felügyeletét és a lefoglalt lőszerek elkobzását is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!