Gyász

2023.09.20. 15:16

Öngyilkosságba akart menekülni a poroszlói vonatgázolás áldozatának volt neje, ezért nem tette meg

A poroszlói vonatgázolás áldozatának volt felesége, Judit végezni akart magával, amikor megtudta mi történt Lászlóval.

Heol.hu

Öngyilkossági szándékkal indult el otthonról Judit volt férje halálának napján. Lászlót a vonat gázolta el Poroszlón. Juditot az útszéli kereszt látványa térítette jobb belátásra és az, hogy eszébe jutott három, nevelőszülőknél élő gyermeke - írja a Bors.

Mint arról korábban beszámoltunk, szeptember 3-án az Egerből Debrecenbe tartó vonat ütötte el a középkorút férfit Füzesabony és Poroszló között. 

Két nappal később megszólalt a balesetben elhunyt férfi második felesége, Mónika azt is elmondta, mi álhatott a szörnyű tett hátterében.

Első felesége, Judit napokkal a tragédia után kifejtette a Borsnak: mindig is arra vágyott, hogy idővel újra összeköltözzön a volt férjével, és erről azután sem mondott le, hogy a férfinek két gyermeke született második asszonyától, Mónikától. Judit most újabb fájdalmas részleteket osztott meg az életükről.

Juditban a gyermekei tartják a lelket
Juditban a gyermekei tartják a lelket 
Forrás: borsonline.hu

– Bár már hetek teltek el Laci halála óta, folyamatosan rá gondolok. Rengeteget sírok és beszélek hozzá, amikor érzem a lelke jelenlétét: „Laci, miért tetted ezt”? Az a meggyőződésem, ha nem váltunk volna el, még ma is élne. Az biztos, hogy mindig is erős spirituális kötelék volt köztünk. Megéreztük egymás fájdalmát. Az esküvőnk előtt négy évig jártunk, majd titokban kötöttük össze az életünket 2009. február 28-án. Aznap tudtuk meg, hogy az első babánkkal várandós vagyok – emlékezik Judit.

- A szerelmem halála napján el akartam dobni az életemet, mert teljesen reménytelennek éreztem a helyzetemet. Nincs saját házam, az egyik rokon fogadott be az erdőteleki lakásába, de a három gyermekem nem fér el nála, ezért nevelőszülőknél élnek – mesélte a gyászoló asszony a hírlapnak.

- Kavarogtak a fejemben a gondolatok, és elindultam a vasúthoz, hogy majd az érkező szerelvény elé lépjek. Útközben azonban megláttam a keresztet, és abban a pillanatban megszólalt a lelkiismeretem: nem hagyhatom magukra a gyerekeket. Akkor még nem tudtam, hogy a férjem halott, viszont a szívem mélyén éreztem, hogy bajban van. Laci tragédiájáról az egyik barátnőm értesített délután négy órakor – szögezte le Judit, akinek már csupán egy életcélja van: mihamarabb szeretné a gyerekeit magához venni, de tudja, hogy ehhez megbízható lakhatást kell szereznie.

- Lacival volt egy szép közös családi házunk, de a válás miatt el kellett adnunk. A hitel és a CSOK visszafizetése után alig maradt pénzem. A házasságunk felbontása ellenére egy évig gondoztam a lebénult apósomat, akinek mindkét lábát levágták - tette hozzá Judit.

Még nem tudja, mikor lesz a volt férje temetése, de mindenféleképpen szeretne megemlékezni volt párjáról és koszorút tenni a sírjára. Most, hogy már apjuk sincs a gyerekeknek, neki muszáj élnie, hogy legalább édesanyjuk legyen, hangsúlyozta a Borsnak.

Ha úgy érzi, hogy bajban van, kérjen segítséget!

Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok 116-123

Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes

Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat 06-80-505-503

Este 6-tól reggel 6-ig, vezetékesről hívható, ingyenes

Kék vonal (gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat) 116-111

Éjjel-nappal, vezetékesről hívható, ingyenes

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!