Bűnügy

2024.02.06. 16:29

Bedrogozva ült a volán mögé, súlyos balesetet okozott egy férfi Csány és Hort között

A vád tárgya súlyos testi sértést okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette.

Heol.hu

A fénykép a rendőrség helyszíni szemléjén készült. A fotón az autó baleset utáni véghelyzete látható

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Büntető Törvénykönyv szerint visszaeső a szándékos bűncselekmény elkövetője, ha korábban szándékos bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték, és a büntetés kitöltésétől vagy végrehajthatósága megszűnésétől az újabb bűncselekmény elkövetéséig három év még nem telt el - tájékoztatta portálunkat kedden dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Az Egri Járási Ügyészség egy többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben emelt vádat. A vád tárgya súlyos testi sértést okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette.

Jogszabály:
Többszörös visszaeső az, akit a szándékos bűncselekmény elkövetését megelőzően visszaesőként végrehajtandó szabadságvesztésre ítéltek, és az utolsó büntetés kitöltésétől vagy végrehajthatósága megszűnésétől a szabadságvesztéssel fenyegetett újabb bűncselekmény elkövetéséig három év még nem telt el.

Mint azt dr. Gubala Ádám Miklós közölte, a vád szerint a férfi 2020 őszén Csány és Hort között haladt autójával. A vádlott úgy ült a volán mögé, hogy a szervezetében kábítószer, új pszichoaktív anyag és különféle gyógyszer is volt, melyektől bódult állapotba került. A férfi egy balos kanyarban állapotba miatt nem tudta a kocsit az úton tartani, így az árokba borult, majd egy beton kerítésoszlopnak ütközött. A balesetben az egyik utas súlyos sérüléseket szenvedett. A vádlott és egy másik utas könnyű sérülésekkel megúszták az ütközést.

Az Egri Járási Ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen ítélje két év három hónap szabadságvesztésre az elkövetőt, amennyiben a bűnösségét a váddal egyezően beismeri. Emellett a vádhatóság a terhelttel szemben közügyektől eltiltás és járművezetéstől eltiltás kiszabására is indítványt tett.

A járási ügyészség azt is indítványozta, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat az egy millió forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére, áll a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!