Bíróság előtt

2024.05.29. 12:05

Vádat emeltek a kerecsendi tévétolvaj ellen

A szomszéd tévéjét lopta el a kerecsendi férfi, mert nem volt pénze. A tévétolvaj ellen vádat emeltek.

Heol.hu

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt az elkövetővel szemben - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész. A szakember részletesen ismertette a tévétolvaj esetét.

Innen rángatta le a készüléket a tévétolvaj
Innen rángatta le a készüléket a tévétolvaj
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A cselekmény idén januárban történt, amikor a vádlottnak éppen nem volt munkája, így jövedelemmel sem rendelkezett, pénzre azonban szüksége volt. Ezért elhatározta, hogy felkeresi a szintén szegényes körülmények között élő szomszédját, elmondása szerint azért, hogy kölcsönkérje a fűrészét, amivel eladásra szánt tűzifát akart vágni a saját udvarán.

A sértett nem tartózkodott otthon, amit a vádlott úgy használt ki, hogy a lakás zárt bejárati ajtaját befeszítve bement a szobába, majd ott lerángatta a fali konzolról ismerőse 126 centiméter képátmérőjű tévékészülékét, és azt a hozzá tartozó távirányítóval együtt hazavitte. A 80 ezer forint értékű tévét röviddel később 10 ezer forintért eladta egy közeli faluban. A vevő nem tudott arról, hogy lopott dolgot vesz, amit az is igazol, hogy amikor erre fény derült, a készüléket visszaadta a tulajdonosának - fogalmazott a sajtószóvivő ügyész.

A járási ügyészség kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja a 30 éves elkövetőt. A vádirat közérdekű munka büntetés kiszabására tartalmaz indítványt - tette hozzá dr. Konkoly Thege László.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!