Közlekedés

2024.06.26. 10:30

A Mátrában ellenőriztek a rendőrök

A Mátrában ellenőriztek autósokat és motorosokat a rendőrök. Szabálytalanságokat találtak, és a jövőben is terveznek ellenőrzéseket.

Heol.hu

Ellenőrzést tartottak a rendőrök a 24-es főút mátrai szakaszán

Forrás: Heves vármegyei rendőrség/Facebook

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai június 22-én a 24-es főút mátrai szakaszára vonultak ki. A cél a balesetek megelőzése, illetve a szabályszegők kiszűrése volt, tette közzé a vármegyei főkapitányság precenciós oldalán. Aznap a rendőrök több mint 20 járművet ellenőriztek, amelyek közül 7-nél találtak hiányosságot.

– A legtöbb problémát a motorosok esetében a járművek műszaki állapota, azon belül is a hatósági jelzések nem előírásszerű elhelyezése, illetve a szabálytalanul átalakított kipufogók okozták. Az autósoknál a műszaki állapot mellett a jobbra tartási kötelezettség elmulasztása miatt kellett intézkedniük a rendőröknek. Hasonló ellenőrzések a jövőben is várhatók. A balesetmentes közlekedés érdekében felhívjuk a motorosok figyelmét, hogy felkészített motorral, megfelelő védőfelszerelésben és fokozott figyelemmel közlekedjenek – emelték ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában