Tematikus nap

2024.06.23. 09:03

Tűzoltók, mentők lepték el a hevesi iskolát

Pánikra azonban semmi ok.

Molnár Helga

Katasztrófavédelmi tematikus napotn vettek részt csütörtökön a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola diákjai

Forrás: Hevesi KVŐ

Közösen szerveztek katasztrófavédelmi tematikus napot csütörtökön a Szent Gellért Katolikus Általános Iskolában a hevesi mentők, illetve a város katasztrófavédelmi őrse írja a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tanulóknak Molnár Roland tűzoltó őrnagy, őrsparancsok tűzoltási alapismeretekből tartott előadást. Az őrs hivatásos tűzoltói játékos programokkal foglalkoztatták az iskolásokat, többek között puttonyfecskendővel célba lőttek, lesötétített álarcban akadálypályán haladtak végig, megismerkedtek a szelektív hulladékgyűjtés értelmével és gyakorlatával, illetve veszélyes áruszállítással kapcsolatos logikai kirakójátékban is ügyeskedhettek.

A diákok lesötétített álarcban akadálypályán haladtak végig
A diákok lesötétített álarcban akadálypályán haladtak végig
Forrás: Hevesi KVŐ

A mentők az egészségügyi alapismeretek mellett az újraélesztés helyes végrehajtását mutatták be. Az idő gyorsan eltelt, az előadók elmondták, hogy öröm volt a fiatalokkal egy délelőttöt eltölteni, remélve, hogy sikerült minél több hasznos információval ellátni őket tűzmegelőzés, illetve elsősegélynyújtás terén. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!