Dühös volt rá

2024.07.23. 11:30

Árokba lökte haragosa autóját, majd el akarta ütni a menekülő férfit

A haragosa autóját árokba lökte, majd még el is akarta ütni őt egy férfi. Nem ez volt az egyetlen agresszív cselekedete. Korábban egy biztonsági őrt is megfenyegetett.

Heol.hu

Az ügyészség indítványt tett arra, hogy az Egri Járásbíróság nyomozási bírája rendeljen el kényszerintézkedést azzal a férfival szemben, aki egy autósüldözés után haragosa gépkocsiját az árokba lökte, miközben annak anyósülésén még egy utas tartózkodott - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós sajtószóvivő ügyész.

Over the shoulder view of man driving SUV through nature park
Autójával üldözte haragosát, miutűn árokba lökte az autóját
Autójával üldözte haragosát, miután árokba lökte az autóját
Forrás: GettyImages

A megalapozott gyanú szerint a terhelt 2024. július 17-én Hevesen vezette az autóját, amikor meglátta, hogy egy másik kocsival szembe jön vele egy haragosa. Erre gyorsított, átment a szemközti sávba, ahol összeütközött a másik járművel. Az incidens után mindkét kocsi megállt, a sértetti járműből kiszállt a sofőr, de az utasa nem. A gyanúsított ennek ellenére nekitolatott az álló járműnek, melyet az árokba lökött. Ezt követően üldözőbe vette a futva menekülő sofőrt, akit megpróbált elütni. A fürge sértett azonban felugrott egy közeli ház kerítésének a lábazatára, így nem szenvedett sérülést.

Nemcsak árokba lökte az autót, hanem korábban biztonsági őrt is megfenyegetett

A terhelt három nappal korábban egy hevesi áruházban veréssel fenyegette a biztonsági őrt, mert az felszólította a barátját, hogy félmeztelenül ne tartózkodjon az üzletben. A férfi a terhére rótt bűncselekményeket két korábbi, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. Az agresszív elkövető ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és zaklatás vétsége miatt indult büntetőeljárás a Hevesi Rendőrkapitányságon. Az ügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert úgy ítélte meg, hogy a férfi esetében fennáll a bizonyítás megnehezítésének – a sértettek befolyásolásának –, valamint a bűnismétlésnek a veszélye. A nyomozási bíró az ügyészi indítványt alaposnak találta, így egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A döntést az ügyészség tudomásul vette, a gyanúsított és védője azonban fellebbezést jelentettek be a bíróság végzésével szemben, ami így nem vált véglegessé, tájékoztatott dr. Gubala Ádám Miklós.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!