Vizsgálják

2024.07.17. 12:39

Az egri börtön bezárása is felmerülhet?

Egyelőre nem erősítették meg, de nem is cáfolták a hírt.

Molnár Helga

Sajtóinformációk szerint három büntetés-végrehajtási intézet, köztük a Heves vármegyei bezár október elsejével. Megkérdeztük, valóban így történik-e, mi lesz a fogvatartottakkal és az ott dolgozókkal. Korábban beszámoltunk róla, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet úgy döntött, hogy a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetet néhány hónapon belül kiüríti - a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) kommunikációs osztálya közölte portálunkkal.

Heves Vármegyei Büntetés-Végrehajtási Intézet
Heves Vármegyei Büntetés-Végrehajtási Intézet
Forrás: bv.gov.hu

A BVOP jelenleg további vizsgálatokat folytat arról, hogy vannak-e a győri börtönhöz hasonló, a századforduló környékén épült, kis befogadóképességű intézetek, ahol a biztonságos fogvatartás feltételei teljeskörűen már nem biztosíthatók, ugyanakkor a felújítások aránytalanul magas pénzügyi ráfordítást igényelnének. Nagyon fontos, hogy amennyiben ezek a tervek megvalósulnak és a vizsgálatok alapján döntés születik, akkor sem járnak semmilyen elbocsátással. Ebben az esetben kollégáink munkájára más intézetekben, új beosztásokban számítunk – írta a BVOP oldala.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!