Összefoglaló

2024.07.08. 14:42

Füst volt az egri kórházban

Hétvégén is kijutott a bajból, több helyen is intézkedniük kellett a katasztrófavédelem embereinek.

Heol.hu

Az egri kórház épülete

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A hétvégén összesen 18 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 10 tűzesetet és 3 műszaki mentést összesen 14 hivatásos, 1 önkormányzati, valamint 3 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves és 1 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletre - írja a katasztrófavédelem.

Szombati esetek:

A közleményből kiderült, délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltók Nagyfügeden, a Kossuth Lajos úton két villanyvezetékre dőlt fát távolítottak el. Az egység az áramszolgáltatóval közreműködve, magasból mentő gépjárművet és motoros láncfűrészeket használva avatkozott be.

Reggel a tiszanánai önkormányzati tűzoltók városukban egy égő körbálát oltottak el, este az egri, füzesabonyi, hatvani, gyöngyösi hivatásos, illetve a verpeléti önkéntes tűzoltók avatkoztak be vegetációs tüzeseteknél. A legnagyobb tűzzel érintett terület Verpelét határában 1 hektár volt.

Egy meghibásodott lámpatest füstölt az egri kórház egyik helyiségében este. A város hivatásos tűzoltói hőkamerával átvizsgálták a szobát, melyben tűz nem keletkezett. A hibás lámpa megjavítására villanyszerelő szakembert kértek a helyszínre.

Vasárnapi esetek:

Hajnalban koszorú és fanyesedék égett a gyöngyöstarjáni temetőben. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Délután egy személykocsi gyulladt ki, illetve fél hektáron égett a tarló Tarnaörs határában. A jászárokszállási önkormányzati és önkéntes tűzoltók porral oltó készülékekkel és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat, az égő területet egy munkagép körbetárcsázta. Az egységek drótkötél segítségével távolították el a járművet a tarlóról, személyi sérülés nem történt.

Négy hektáron égett elszáradt növényzet délután Kompolt határában. A füzesabonyi hivatásos tűzoltók vízzel és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Berendezési tárgyak égtek egy száz négyzetméteres lakóház egyik helyiségében délután Kerecsenden, a Pataki utcában. Az egri és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal oltották el a tüzet, az épület lakható maradt. A mentők két könnyű sérültet vizsgáltak meg a helyszínen.

Két gépkocsi ütközött össze este a 24-es főút 58-as kilométerszelvényénél, Eger és Egerbakta között. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, majd biztosították a helyszínt. Az autókban összesen hatan utaztak, ketten könnyű sérüléseket szenvedtek.

Este kigyulladt egy bálázó gép Dormánd határában. A jármű vezetője a tüzet eloltotta, a füzesabonyi hivatásos és önkéntes tűzoltók a felhevült gépet visszahűtötték. A tűzben senki nem sérült meg.

Száz négyzetméteren égett kommunális hulladék hétfő hajnalban, Tura határában egy telephelyen. A hatvani hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet, az eset során senki nem sérült meg, írták a közleményben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában