A harag rossz tanácsadó

2024.07.15. 15:31

Hatalmas pofont osztott ki a vita hevében a polgármester

A harag – mint mondják – rossz tanácsadó. Az indulat által motivált cselekedetek gyakran komoly bajba sodorhatják a kontroll-vesztett erőszakoskodókat.

Molnár Helga

Hatalmas pofont osztott ki a vita hevében a polgármester (Illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Fotó: chatuphon404

Büntetőeljárás indult az egyik Heves vármegyei település polgármestere ellen, aki tavaly, a farsang idején garázdálkodott a falujában. Az ügyben a Hatvani Járási Ügyészség nemrég vádat emelt a közéleti tisztséget betöltő férfival szemben – tudatta dr. Konkoly Thege László, sajtószóvivő ügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

Hatalmas pofont osztott ki a vita hevében a polgármester
Hatalmas pofont osztott ki a vita hevében a polgármester (Illusztráció) 
Forrás:  Shutterstock

A vádirat szerint az általános iskolai bált követően egy kislány otthon arról panaszkodott az apukájának, hogy egy fiúcska a bálban inzultálta őt. Emiatt az esti órákban a lány édesapja négy férfi társaságában megjelent a fiú szüleinek házánál. Becsengettek, amire a sértett kiment a kapuba, és megkérdezte, hogy mi járatban vannak. Szóbeli választ erre nem kapott, viszont a társaság tagjai közül a polgármester lekevert neki egy akkora pofont, hogy a családapa nekiesett a kapu tartóoszlopának, melybe beütötte a fejét.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A vádlott erőszakos indulati cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, illetve riadalmat keltsen. A járási ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetést szabjon ki a terhelttel szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!