Tolvaj

2024.07.25. 11:25

Megküzdött az áruházi tolvaj a biztonsági őrökkel + videó

Heol.hu

A Gyöngyösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, akit a lopást követően az áruház biztonsági őrei visszatartottak. A vád szerint a férfi 2023 decemberében egy gyöngyösi áruházból 73 ezer 433 forint értékben lopott el különböző termékeket, elsősorban illatszereket. A tolvaj az áruvédelmi eszköz eltávolítása után a zsákmányát a táskájába pakolta, majd kisétált az üzletből - tudatta Dr. Gubala Ádám Miklós az Egri Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivő ügyésze.

Egy gyöngyösi férfi közel 73 ezer forint értékben lopott egy áruházból
Egy gyöngyösi férfi 73 ezer forint értékben lopott egy áruházból
Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A tervébe azonban hiba csúszott, mert a kijárat előtt a biztonsági őrök megállították és ellenőrizték. A  férfi a helyszínről próbált elmenekülni, miközben az egyik biztonsági őr a hátán lévő hátizsák fülét megfogta, ezért a vádlott a táskából kibújt, azonban a két őrnek sikerült őt a  rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartani. A várakozás során az elkövető kitartóan  ütéssel, rúgással és harapással próbált elmenekülni a biztonságiak szoros felügyelete alól. A vádlott magatartása alkalmas volt arra, hogy az áruház vásárlóiban megbotránkozást,  riadalmat keltsen. A vád tárgya kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és garázdaság  vétsége. A Gyöngyösi Járási Ügyészség a vádiratában közérdekű munka kiszabására tett indítványt. A felvételt egy biztonsági kamera rögzítette - derül ki a Heves Vármegyei Főügyészség közleményéből.  

A biztonsági kamera videóját meg lehet tekinteni a Heves Vármegyei Főügyészség oldalán.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!