Emberkereskedelem

2024.07.31. 14:47

Prostitúcióra kényszerítette a lányt

Egy Heves megyei fiatal abból próbált megélni, hogy a vele élő nőket futtatta. Az egyik sértettet többször bántalmazta amiatt, hogy nem vitt haza elegendő pénzt. A Heves Vármegyei Főügyészség többrendbeli minősített emberkereskedelem bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolja a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló elkövetőt.

Emberkereskedelemre adta a fejét a munkanélküli férfi. A vele élő nők futtatásából próbált megélni egy Heves megyei fiatal, akivel szemben a főügyészség súlyos bűncselekmények elkövetése miatt emelt vádat nemrégiben. A vád szerint az akkor húszéves elkövető 2019-ben ismerkedett meg egy kiskorú lánnyal, akivel – a szülők ellenkezése dacára – szerelmi kapcsolatot létesített. Mivel szűkös anyagi körülmények között éltek, a férfi idővel rábeszélte a sértettet, hogy pénzkereset céljából regisztrálja magát egy erotikus szolgáltatásokat kínáló weboldalon. Az ott megjelent hirdetésekre ugyan többen is jelentkeztek, de a lány kitért a testi együttlétek elől. Így tett akkor is, amikor a párja kiküldte őt a 3. számú főút mellé azért, hogy a járműveket megállítva ott kínálja magát az arra közlekedőknek. Végül azután a sértett hazaszökött a szüleihez - derül ki a Heves Vármegyei Főügyészség közleményéből. 

10 év fegyházra ítélték
10 év fegyház várhat rá
Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A terhelt azonban nem adta fel addigi tervét, és összeköltözött egy másik, többgyermekes anyával, akit 2022 őszén tiltakozása ellenére saját kezűleg regisztrált a korábban már igénybe vett internetes oldalon. Amikor a sértett ez ellen tiltakozott, a vádlott adott esetben erőszakkal kényszerítette őt arra, hogy kielégítse a hirdetésre jelentkező férfiak igényeit. Emellett a kiszolgáltatott helyzetben lévő új asszonynak ugyancsak rendszeresen ki kellett állnia az út mellé is. Az innen hazatérő nőt a párja az otthonukban többször amiatt bántalmazta, hogy nem vitt haza elegendő pénzt. A mintegy fél éven át tartó megaláztatások és bántalmazások a sértett szökésével értek véget. A Heves Vármegyei Főügyészség többrendbeli minősített emberkereskedelem bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolja a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló elkövetőt. A vádhatóság a vádiratban arra tett mértékes indítványt, hogy a törvényszék – beismerése esetén – halmazati büntetésül ítélje 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra a férfit, valamint alkalmazzon vele szemben 1 millió Forint erejéig vagyonelkobzás intézkedést - közölte Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!