Bűn

2024.07.09. 10:20

Vádat emeltek egy pedofil hatvani apa ellen, aki saját lányát zaklatta

A férfit a nyomozás során őrizetbe vette a rendőrség.

Molnár Helga

Kislánya sérelmére követett el súlyos szexuális bűncselekményt egy középkorú férfi Hatvanban – írta Konkoly Thege László, sajtószóvivő ügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

Vádat emeltek egy pedofil hatvani apa ellen, aki saját lányát zaklatta
Vádat emeltek egy pedofil hatvani apa ellen, aki saját lányát zaklatta (Illusztráció)
Fotó: Motortion Films / Forrás: Shutterstock

A pedofil szülővel szemben a Heves Vármegyei Főügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat. A vádirati tényállás szerint a férfi 2022 tavaszáig házasságban élt, melyből több gyermek született. A legnagyobb még nincs tíz éves. A válás után az apa élt a megegyezés szerinti láthatási jogával, és rendszeresen a lakására vitte legidősebb gyermekét. Mint utóbb kiderült, nemi vágyának kielégítése végett itt már az első alkalommal az ölébe ültette a kislányt, akit az alsóneműjébe nyúlva molesztált. Volt olyan is, hogy ugyan ezt tette akkor, amikor a kisiskolást maga mellé fektette az ágyba. A vádirat ezt meghaladóan további elkövetési magatartásokat is tartalmaz.

A férfit a nyomozás során őrizetbe vette a rendőrség, majd a bíróság – nem fogadva el a letartóztatásra irányuló ügyészi indítványt – bűnügyi felügyeletet rendelt el, ezzel korlátozva a vármegye területére a gyanúsított mozgásszabadságát. Emellett a bíróság rendelkezett arról is, hogy az apa köteles magát távol tartani volt feleségétől, és a gyermekeitől.

A főügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy beismerése esetén a bíróság ítélje nyolc év fegyházbüntetésre, valamint nyolc év közügyektől eltiltásra az elkövetőt. Ezek mellett a vádhatóság indítványt tett a vádlott szülői felügyeleti jogának megszüntetésére, valamint arra is, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el őt minden, gyermekekkel kapcsolatos foglalkozás gyakorlásától, továbbá kötelezze a félmillió forintot már eddig is meghaladó bűnügyi költségek viselésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!