Családi dráma

1 órája

Életveszélyesen megszúrta párját a fiatal hevesi nő

A támadó ellen a Heves Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az Egri Törvényszék előtt.

Heol.hu

A vádirat nem csak magát a bűncselekményt írja le a nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján, hanem röviden összefoglalja az előzményeket is. Eszerint a terhelt és a sértett korábban élettársak voltak, de ez a szoros viszonyuk évekkel ezelőtt megszakadt. Ennek ellenére a nő alkalmanként továbbra is a férfinél töltött egy-egy éjszakát. Kapcsolatukra ugyanakkor árnyékot vetett a féltékenység, mivel a vádlott azt feltételezte, hogy volt élettársa a rokonságból mással is szerelmi viszonyt tart fenn. Mindezt dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyésztől tudtuk meg.

Mint közölte, idén, újév napján a pár vendégségbe ment a nő szüleihez, ahol a titokban kábítószert fogyasztó vádlott magához vett egy 20 centiméter pengehosszúságú konyhakést, amelyet távozáskor a ruhájába rejtve kivitt a házból. Késő éjjel így felszerelkezve beült volt élettársa autójába, majd elindulás után számon kérte a férfin a feltételezett kapcsolatát. Menet közben szó szót követett, míg végül az anyósülésen helyet foglaló terhelt előrántotta a konyhakést, és azzal háromszor mellbe szúrta a járművet vezető barátját. A sértett ennek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyekbe orvosi segítség nélkül akár bele is halhatott volna. A segítség azonban szerencsére időben érkezett, mivel a tettét megbánó nő mobiltelefonon mentőt hívott a helyszínre akkor, amikor erősen vérző párja holtsápadtan ráborult a kormányra.

A főügyészség a vádiratában két év végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott az elkövetővel szemben - tette hozzá a sajtószóvivő ügyész.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában