Megmérettetés

2 órája

Sikeresen szerepeltek a Heves vármegyei tűzoltók a fekvenyomó bajnokságon

Az erős mezőnyben elért kiemelkedő sportteljesítményéért a katasztrófavédelem főigazgatója a rendezvényen különdíjat adományozott számára.

Heol.hu

A napokban rendezték meg a Belügyminisztérium Országos Pontszerző Fekvenyomó Bajnokságot. A soroksári megmérettetésre csaknem kétszázan neveztek, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot két gyöngyösi hivatásos tűzoltó, Csonka Levente és Szeszták Bence őrmesterek képviselték – írja a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Első és második helyet szereztek a Heves vármegyei tűzoltók a fekvenyomó bajnokságon
Első és második helyet szereztek a Heves vármegyei tűzoltók a fekvenyomó bajnokságon
Forrás: Csonka Levente archív

A sporteseményt az Országgyűlési Őrség szervezte meg, melyen a belügyminisztériumi szervek dolgozói vettek részt. A bajnokságra a nők négy, a férfiak öt súlycsoportban adhatták le nevezéseiket. A verseny a Magyar Erőemelő Szövetség Versenyszabályzata alapján zajlott. A fekvenyomó padon a gyakorlatot a "Start" vezényszóra kellett megkezdeni.  A rúdnak kezdéskor érintenie kellett a mellkast, majd a rúd kinyomását követően a "Le" vezényszóra lehetett azt a pad villájába visszatenni.

Az egyéni versenyszámban a kinyomott súly alapján dőltek el a helyezések. Bence a középmezőnyben zárta a versenyt, Levente kategóriájában, a 85 kilogrammos súlycsoportban 150 kilogrammot teljesítve a második helyen végzett. Az erős mezőnyben elért kiemelkedő sportteljesítményéért a katasztrófavédelem főigazgatója a rendezvényen különdíjat adományozott számára. A dobogós helyen végzett őrmester rendszeresen próbára teszi erejét, 2018-ban a Belügyminisztérium fekvenyomó bajnokságán súlycsoportjában és abszolút junior kategóriában is első helyen végzett, 2019-ben pedig ugyanezen versenyről szintén aranyéremmel tért haza. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában