Életmentés

3 órája

Szabadnapos mentős élesztett újra egy férfit Recsknél

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. A szabadnapos mentős segített.

Heol.hu

Szabadnapos mentős végzett újraélesztést Heves vármegyében – írja az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán. Heves vármegyében sétált feleségével egy 65 év körüli férfi, aki rosszul lett, majd hirtelen összeesett. A rémült feleség azonnal járókelők segítségét kérte, akik a férfihez siettek és mentőt hívtak.

Szabadnapos mentős élesztett újra egy embert Recsknél
Szabadnapos mentős élesztett újra egy embert Recsknél
Forrás:  Tóth Imre/Hajdú-Bihari Napló 

A mentésirányító utasításai szerint a segítőkész szemtanúk megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett, így a telefonos instrukciók szerint megkezdték az újraélesztést. A rutinos mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben a helyszínen Kozma Péter, szabadnapos mentős is felfigyelt autójából a történésekre és a beteg segítségére sietett. A pihenőnapját töltő gépkocsivezető azonnal a beteghez rohant és átvette az újraélesztést, amit rövidesen a helyszínre érkező mentőegység emelt szinten folytatott.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Információink szerint mindez Recsk környékén történt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában