Gyakorlat

2 órája

Tűz ütött ki a parádfürdői kórházban, ez volt a feltételezés

A lángok a tetőtér felé terjedtek, ahol nagy mennyiségű ágymatracot tárolnak.

Heol.hu

Ellenőrző gyakorlatot szervezett a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedden a parádfürdői kórházban – írja az igazgatóság honlapján. A gyakorlaton a tűzoltók az egészségügyi intézményekben történő beavatkozásokat gyakorolták. A kórházak jellemzően több szintes, sok szobával rendelkező épületek, ahol rendeltetésükből adódóan sajátos beavatkozási taktikát igényel egy mentés és tűzoltás.

A feltételezés az volt, hogy a kórház főépületének egyik raktárában tűz ütött ki
A feltételezés az volt, hogy a kórház főépületének egyik raktárában tűz ütött ki
Forrás: media.katasztrofavedelem.hu

A feltételezés az volt, hogy a kórház főépületének egyik raktárában tűz ütött ki. A lángok a tetőtér felé terjedtek, ahol nagy mennyiségű ágymatracot tárolnak. A segélyhívást az egyik ápoló adta le, aki a gyakorlaton használt műfüstöt észlelte. Az eseményen négy város – Eger, Gyöngyös, Pétervására és Bátonyterenye – hivatásos tűzoltói összesen nyolc gépjárművel vettek részt.

A kivonuló állománynak elsőként a kórház betegeinek mentéséről kellet gondoskodniuk. A járóképes betegeket a menekülési útvonalakat használva a gyülekezési pontra kísérték, ahol létszámellenőrzést tartottak. Az ellenőrzésen kiderült, hogy három ember még az épületben van, őket a beavatkozók légzésvédelmi eszközökben a sűrű füstben megkeresték, majd hordágyba rögzítve mentették ki a feltételezett tűzből. Az életmentéssel párhuzamosan az egységek a tűzoltást is megkezdték, az első megoldandó feladatot a tetőn lévő napelemek kiiktatása adta. A vízsugarakat létrás gépjárműről, illetve a kórház külső falsíkján felhúzva juttatták a tűzzel érintett és az a fölötti szintre. A tűzoltás irányítását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat végezte, a tréning végén az állomány összesen kilenc vízsugarat szerelt, azokkal eloltva a tüzet.

Az ellenőrző gyakorlat a végrehajtott intézkedések értékelésével, továbbá a tapasztalatok megosztásával zárult.

A Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton is megköszöni a kórház és valamennyi együttműködő egészségügyi dolgozó közreműködését. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában